Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Η αγίας μας Εκκλησία την 2αν του μηνός Φεβρουαρίου, εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, τιμά την Μητέρα του Θεού και Μητέρα όλων μας.

Επ’ ευκαιρίας της εορτής αυτής και προκειμένου να τιμήσουμε την Παναγία μας και να την παρακαλέσουμε να μεσιτεύει για όλες τις μητέρες, θα τελέσουμε Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, ο οποίος θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσης, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 6:00΄μ.μ.

Ακολούθως, με Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως θα βραβευθούν τρεις (3) πολύτεκνες μητέρες.

Εν συνεχεία, εκπρόσωπος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου θα προσφέρει συμβολικό δώρο ευλογίας και χρηματικό ποσό στα παιδιά πολυτέκνων οικογενειών του Νομού μας, ως προσφορά αγάπης της ως άνω Ιεράς Μονής στην πολύτεκνη οικογένεια.

Η ανωτέρω επικείμενη εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την κ. Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Καρδίτσης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος ημών Ιησού ΧριστούΤ.Κ. Θετιδίουφαρσάλων.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα με θέμα: «Εκκλησια, σωμα Χριστου» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Θα προηγηθεί η ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο (5:30΄μ.μ.).

Την Δευτέρα 3 Ιανουαρίουκαι ώρα 8:30΄μ.μ., θα πραγματοποιήσει την Σύναξη φοιτητών και νέων στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18 στην Καρδίτσα.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου, την Θεία λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ερώτηση του Γιώργου Κωτσού για την αναβάθμιση του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού