Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τ.Κ. Παληουρίου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., επί τη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης.

Στον ως άνω Ιερό Ναό φυλάσσεται τεμάχιο του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού, το οποίο θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των ευσεβών χριστιανών.

Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα προστεί της τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Τ.Κ. Σταυρού Φαρσάλων.

Κατ΄ αυτή την ημέρα, θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021 στις εξής σχολικές μονάδες:

11:00΄π.μ.     Δημοτικό Σχολείο Τ.Κ. Σταυρού Φαρσάλων

11:45΄π.μ.     2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Φαρσάλων

12:20΄μ.μ.      ΕΠΑΛ Φαρσάλων

5:30΄μ.μ.       ΕΠΑΛ (εσπερινό) Καρδίτσης

6:15΄μ.μ.       Γυμνάσιο – Λύκειο (νυκτερινό) Καρδίτσης

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της τελετής της Υψώσεως του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης.

Κατ΄ αυτή την ημέρα, θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021 στις εξής σχολικές μονάδες:

11:00΄π.μ.        5ο Λύκειο Καρδίτσης

11:30΄π.μ.        5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσης

Προηγούμενο άρθρο Εξασφαλίστηκε η λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ. του Νοσοκομείου Καρδίτσας το Α΄ εξάμηνο
Επόμενο άρθρο Δύο νέα κρούσματα Covid 19 στην Καρδίτσα