Εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων στον Νομάρχη


Τον κ. Νομάρχη επισκέφτηκαν οι εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων της Καρδίτσας Σ.Π.Α.Κ. (βόλεϊ) Απόλλωνα (μπάσκετ), Δόλοπα (χάντμπολ) και του Α. Σ. Καρδίτσας.

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων αθλητικών σωματείων ενημέρωσαν τον κ. Αλεξάκο για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους και προσπάθειες  που καταβάλλουν ώστε να αναπτυχθεί ο αθλητισμός και να αγκαλιάσει όσο το δυνατόν περισσότερη νεολαία.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στην ανάγκη κατασκευής του νέου γυμναστηρίου 3.000 θέσεων στην πόλη της Καρδίτσας, επειδή το μοναδικό υπάρχον αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις πολλαπλές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Προκειμένου να  καλυφθεί κάπως η αδυναμία αυτή, οι σύλλογοι για την εκγύμναση των 600 και πλέον νέων και νεανίδων που ανήκουν στα τμήματα υποδομής τους χρησιμοποιούν, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι, τα κλειστά γυμναστήρια των σχολικών συγκροτημάτων, τα οποία χρειάζονται καλύτερη οργάνωση και εξοπλισμό.

Επεσήμαναν την άριστη συνεργασία που έχουν ως αθλητικοί φορείς με τα σχολεία αλλά και με τον Οργανισμό Αθλητικών Κέντρων και Χώρων Άθλησης (Ο.Α.Κ.Κ.Χ.Α.) και σκοπεύουν την έλλειψη την οικονομικών ενισχύσεων από τη μεριά της πολιτείας να την καλύψουν με έσοδα που θα προκύψουν από τη διαχείριση των διαφημιστικών πινακίδων του κλειστού γυμναστηρίου.

Εξέφρασαν τη θέλησή τους να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες που καταβάλουν οι τοπικοί φορείς για τη συμμετοχή και του Νομού μας στη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

Στη σύσκεψη του κ. Νομάρχη με τους εκπροσώπους των αθλητικών συλλόγων τέθηκε επίσης για συζήτηση και το θέμα της στατικότητας της ανατολικής κερκίδας και την αντικατάστασή της με την κατασκευή μιας νέας.

Ο κ. Νομάρχης δήλωσε πως αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων των αθλητικών σωματείων. Διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους τους, ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση όχι μόνο μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών  που καταβάλλει και με άλλους φορείς για τη συμμετοχή του Νομού μας στη διοργάνωση των προαναφερόμενων Μεσογειακών Αγώνων, αλλά και ανεξάρτητα απ’ αυτήν διεκδικεί την κατασκευή μιας σειράς αναγκαίων αθλητικών υποδομών στον τόπο μας, πράγμα που το έχει καταστήσει σαφές στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας. Επίσης συμπαρίσταται με κάθε τρόπο στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Δήμοι μας για την κατασκευή των αναγκαίων αθλητικών υποδομών και ζητά εκ μέρους της πολιτείας την επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο γραφειοκρατικό και να υπάρξει απρόσκοπτη χρηματορροή για την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων.

Προηγούμενο άρθρο Όλα έτοιμα για την 8η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο 14ος Ποδηλατικός Δρόμος Καρδίτσας