Ειδήσεις

Εκστρατεία για έναν καθαρό Δήμο Μουζακίου


Εκστρατεία ευαισθητοποίησης των δημοτών για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, των δρόμων και των πλατειών, ξεκίνησε με επιτυχία από την Τ.Κ. Μαυρομματίου ο Δήμος Μουζακίου, με τη στήριξη της Περιβαλλοντικής Αναπτυξιακής Δυτικής Θεσσαλίας (ΠΑΔΥΘ).

Υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου καθαριότητας κ. ΝώνταΓκινή, μαθητές και δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Μαυρομματίου, συγκρότησαν μια δυναμική ομάδα, η οποία προχώρησε σε καθαρισμό δημόσιων χώρων, ενώ μοιράστηκαν στους κατοίκους του χωριού ενημερωτικά φυλλάδια με σύνθημα «Διατηρώ τον χώρο μου καθαρό»!

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν αύριο Πέμπτη 18/5/2017 στη Μαγούλα, σε συνεργασία με το εκεί Δημοτικό Σχολείο, και το επόμενο διάστημα θα επεκταθούν σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα, όπου έχουν προγραμματιστεί ανάλογες εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός στην ομιλία του προς τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους επισήμανε τα εξής:

«Υλοποιούμε μια σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης των δημοτών γύρω από την ανακύκλωση και το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Μουζακίου. Επιδίωξή μας είναι οι τοπικές κοινωνίες να ευαισθητοποιηθούν και ο κόσμος να συμμετέχει ενεργά στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για έναν «καθαρό Δήμο Μουζακίου». Ήδη εφαρμόζουμε με επιτυχία δύο γραμμές ανακύκλωσης (μία για χαρτί, μέταλλο, πλαστικό και μία για γυαλί), ενώ παράλληλα μοιράσαμε πολλούς κάδους κομποστοποίησης στις τοπικές κοινότητες. Επίσης υλοποιούμε και τη δράση για τη συλλογή και ανακύκλωση των κενών συσκευασιών των φυτοφαρμάκων προκειμένου να προστατεύσουμε τόσο τους αγρότες μας όσο και το περιβάλλον από την ασύδοτη διάθεσή τους. Η βούλησή μας για σωστή διαχείριση των σκουπιδιών είναι δεδομένη. Θα πρέπει όμως να μας βοηθήσουν και οι δημότες με την καθημερινή διαφύλαξη της καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους και τη δυναμική συμμετοχή τους σε ομαδικές δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Εδώ θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη συμβολή του σχολείου καθώς μέσα από τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους το μήνυμα για ένα καθαρότερο Δήμο Μουζακίου θα είναι ισχυρότερο προς την τοπική μας κοινωνία και εξ’ αυτού του λόγου θα ήθελα να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω θερμά για την ενεργή συμμετοχή σας στις δράσεις μας».

Προηγουμένως ο Αντιδήμαρχος κ. Νώντας Γκινής που πήρε την πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη δράση ανέλυσε τον τρόπο συμμετοχής των μικρών μαθητών και των δασκάλων τόσο στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων όσο και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών μέσα από τη διανομή ειδικού εντύπου.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Κέντρου Ορίζοντες στο Λαογραφικό Μουσείο
Επόμενο άρθρο Στήριξη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στις προσπάθειες της ομάδας παλαίμαχων του ΠΑΟΚ