ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ – Κυρίως σε χωριά των Δήμων Καρδίτσας και Σοφάδων


Εκτεταμένες ζημιές σε πολλά χωριά κυρίως των Δήμων Καρδίτσας και Σοφάδων προκάλεσε το χθεσινό μεσημεριανό μπουρίνι που έπληξε το Νομό μας. Η δυνατή βροχή και ο αέρας είχε σαν αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δεκάδες στρέμματα με καλαμπόκι και καπνό, ενώ προκάλεσε πολλές ζημιές και σε στέγες. Συγκεκριμένα στις περιοχές του Δήμου Σοφάδων, Καρποχώρι, Μελισσοχώρι, Ανώγι, Αγ. Παρασκευή, Άμπελος και Φίλια όπου υπάρχουν καλλιέργειες με καλαμπόκι και καπνό, στην πλειονότητά τους αυτές έχουν καταστραφεί, ενώ οι στέγες από τις αποθήκες και τα ξηραντήρια καπνού στις παραπάνω περιοχές έχουν  ολοσχερώς καταστραφεί. Στις περιοχές των Μαυραχάδων και του Καππαδοκικού οι καλλιέργειες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και σήμερα θα σταλούν γεωπόνοι του ΕΛΓΑ προκειμένου να τις εκτιμήσουν και να αποσταλούν τα απαραίτητα έγγραφα έτσι ώστε να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι παραγωγοί. Όσον αφορά στον Δήμο Καρδίτσας, στις περιοχές Μέλισσα και Πτελοπούλα οι ζημιές προκλήθηκαν λόγω του δυνατού αέρα και όχι της έντονης βροχόπτωσης.

 

Πτώσεις δέντρων

 

Ο δυνατός αέρας όμως προκάλεσε και άλλους είδους ζημιές, από τις οποίες από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Στο δρόμο Καρδίτσας – Νέο Μοναστηρίου, ακριβώς στο ύψος του κοσμικού κέντρου Χατζοπλάκης, από τον αέρα έσπασαν κλαδιά δέντρων τα οποία έπεσαν στο δρόμο. Για καλή τύχη δεν περνούσε εκείνη την ώρα κανένας οδηγός από την περιοχή. Το ίδιο πρόβλημα (με τις πτώσεις δέντρων στο οδόστρωμα) δημιουργήθηκε και στα χωριά Ραχούλα και Καστανιά του Δήμου Καρδίτσας. Και στις τρεις περιπτώσεις η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας απέστειλε λεπίδα προκειμένου να καθαριστούν τάχιστα οι δρόμοι και να δοθούν άμεσα στην κυκλοφορία.

 

Πλημμύρισαν χωράφια

 

Τα χωράφια κοντά στη γέφυρα της Αγ. Τριάδας, πίσω από την Καρδιτσομαγούλα, πλημμύρισε ο ποταμός Μέγας, ο οποίος δέχθηκε μεγάλο όγκο νερού από την παρατεταμένη βροχόπτωση. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή να κλείσουν οι αγωγοί αλλά και η κεντρική διώρυγα από τη Λίμνη Πλαστήρα ώστε να μην παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα στον κάμπο, ενώ με έγγραφό του στους Δημάρχους του Νομού τους ζητά να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Προηγούμενο άρθρο Τακτική συνεδρίαση πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Απώλειες στο Νομό Καρδίτσας από την απογραφή - Πως βρήκε το Νομό μας το 2001 και το 2012