Ειδήσεις

ΕΛΜΕ: Όχι στη μεταστέγαση του Εσπερινού Γυμνασίου Καρδίτσας


Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μεταστέγαση του Εσπερινού Γυμνασίου και την εμμονή της Δημοτικής Αρχής στην υλοποίηση της απόφασης, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Εσπερινού Γυμνασίου  συνέντευξη τύπου της ΕΛΜΕ Καρδίτσας.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ κατέστησε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι η μετακίνηση μιας ζωντανής, εν ‘ λειτουργία σχολικής μονάδας αποτελεί πράξη ανεύθυνη και άκρως επικίνδυνη για την επιβίωσή της. Η ΕΛΜΕ επικαλούμενη κυρίως λόγους παιδαγωγικούς και εκπαιδευτικούς θεωρεί επιτακτική αναγκαιότητα την παραμονή του Εσπερινού Γυμνασίου στο φυσικό του χώρο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚ καταγγέλλει το Δ/ντη Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας για την εν γένει έως τώρα στάση του στο ζήτημα της επιχειρούμενης από το Δήμο Καρδίτσας μεταστέγασης του Εσπερινού Σχολείου Καρδίτσας.

Όλο αυτό το τελευταίο διάστημα από το καλοκαίρι του 2016 που ο Δήμος Καρδίτσας επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της μεταστέγασης κι ενώ το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας ( σύλλογος εκπ/κων Εσπερινού Σχολείου, ΕΛΜΕΚ, ΟΛΜΕ ) αντιτάχθηκε σθεναρά με στιβαρή επιχειρηματολογία στο ενδεχόμενο μεταστέγασης επικαλούμενο κυρίως λόγους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς, ο Δ/ντης Δ/θμιας Εκπ/σης επέλεξε το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου. Ακολουθώντας μια ανερμάτιστη τακτική, με τις παλινωδίες και παλινδρομήσεις του και αποφεύγοντας να πάρει ξεκάθαρη θέση στο εν λόγω ζήτημα, ουσιαστικά παραδίδει το Σχολείο βορά στην αδηφάγο μικροπολιτική του Δήμου.

Ο Δ/ντης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας όφειλε λειτουργώντας θεσμικά να καταστήσει εξαρχής σαφές πως λόγοι αμιγώς εκπαιδευτικοί και παιδαγωγικοί δεν επιτρέπουν τη μεταστέγαση μιας εν λειτουργία σχολικής μονάδας.

Η ΕΛΜΕΚ ( έχοντας και τη συνδρομή της ΟΛΜΕ ) γνωστοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την αποτροπή της μεταστέγασης του Εσπερινού Σχολείου, υπενθυμίζοντας πως ο καθείς είναι υπόλογος για τις θέσεις του και υπεύθυνος για τις επιπτώσεις των πράξεών του.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕΚ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                     ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τελική Φάση του 3ου Κυπέλλου Σύγχρονου Τάβλι
Επόμενο άρθρο Εορτή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Πεδινό