«ΕΜΠΑΡΓΚΟ» ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΕΣ! – Με το… σταγονόμετρο οι παραγγελίες


 

Μπορεί από το περασμένο Σάββατο να ξεκίνησε κανονικά πλέον η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, αφού οι βενζινοπώλες αποφάσισαν να διακόψουν το εμπάργκο στο οποίο είχαν προχωρήσει, όμως ο καλός καιρός στην περιοχή μας  κρατάει τους Καρδιτσιώτες μακριά από τα πρατήρια! Ωστόσο, η θερμοκρασία φαίνεται να ακολουθεί σιγά – σιγά πτωτική πορεία και η θέρμανση κάποια στιγμή θα γίνει απαραίτητη στο σπίτι, ειδικά βραδινές ώρες και πρωί. Τίποτα όμως δεν δείχνει αυτή τη στιγμή πως σύντομα οι πολίτες θα ξεκινήσουν να προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης.  Κι αν αποφασίσουν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους, αυτό θα γίνει φέτος πιο αργά από κάθε άλλη χρονιά και σίγουρα όχι πριν από τις αρχές του Νοεμβρίου, για την μεγαλύτερη δυνατή οικονομία στη θέρμανση, αφού χρήματα δεν περισσεύουν!
Μέση τιμή και επίδομα

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από αυτή την εβδομάδα αναμένεται να διαμορφωθεί και στην πόλη μας μεταξύ 1.35 και 1.39 ευρώ το λίτρο.  Από εκεί και πέρα όσον αφορά στις διαδικασίες επιστροφής κι επιδότησης για τους καταναλωτές, η κατάσταση παραμένει θολή, γεγονός που φυσικά δεν ευνοεί τη ζήτηση.
Οι βενζινοπώλες εκτιμούν ότι τα κριτήρια για το επίδομα πετρελαίου έχουν διατυπωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε ελάχιστοι θα είναι αυτοί οι πολίτες οι οποίοι θα πάρουν τελικά την επιδότηση.
Άδειες δεξαμενές…

Υπό αυτές τις συνθήκες και χάρη στον καλό μέχρι στιγμής καιρό νέες παραγγελίες γίνονται με το… σταγονόμετρο, ενώ πολλοί είναι οι πρατηριούχοι οι οποίοι προς το παρόν κρατούν άδειες τις δεξαμενές τους περιμένοντας να κατασταλάξει κάπου το καθεστώς αλλά και κυρίως η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στο δρόμο το πρωί τα άτομα με αναπηρία - Διαδήλωσαν στα ΚΕΠΑ για τις καθυστερήσεις στις γνωματεύσεις
Επόμενο άρθρο Ψήφισμα της γενικής συνέλευσης εκπ/κων Π.Ε. για την αξιολόγηση