Ενάντια στις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών


Η επίθεση που γίνεται από την μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στον κλάδο των Μηχανικών δεν έχει τελειωμό. Αφού με τις πολιτικές τους καταστρέψανε ολόκληρο τον κλάδο των κατασκευών και οδήγησαν στην ανεργία και την υποαπασχόληση εκατό και πλέον επαγγέλματα που συνδέονται μ’ αυτόν, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των Μηχανικών, έρχονται τώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης να μας αυξήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 20 % και μάλιστα αναδρομικά από το 2011. Τότε η διοίκηση του ΤΕΕ είχε καταφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της απόφασης του Δ.Σ του ΕΤΑΑ, το Δ.Σ του οποίου αγνοώντας την προσφυγή προσπάθησε να εφαρμόσει την απόφαση τον περασμένο Απρίλιο. Η μαζική κινητοποίηση των συναδέλφων στην Αθήνα μέσω της Ανοικτής συνέλευσης των Μηχανικών διέλυσε τις συνεδριάσεις του Δ.Σ του ταμείου για να μην μπει σε εφαρμογή η διάταξη αυτή. Μπροστά σ’ αυτό τον ξεσηκωμό αναγκάστηκε η διοίκηση του ΤΕΕ να συστρατευθεί με την ανοικτή συνέλευση των μηχανικών και να διεκδικήσει μαζί τους την αναστολή των μέτρων. Αυτό κατορθώθηκε μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Έρχεται λοιπόν τώρα το Δ.Σ του ΕΤΑΑ, μετά από ένα χρόνο, να επαναφέρει σε ισχύ την παλιά απόφαση και να στείλει εκκαθαριστικά σημειώματα με τις νέες αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές. Οι μηχανικοί της Αθήνας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν με οποιονδήποτε δυναμικό τρόπο αυτή την εξέλιξη.

Η Αριστερή Συμπαράταξη Ανατροπής των Μηχανικών του ΤΕΕ Κ/Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ καλεί όλους τους μηχανικούς της περιοχής σε εγρήγορση για να αποτρέψουμε και με δικές μας κινητοποιήσεις αν χρειαστεί αυτή την δυσμενή για τον κλάδο εξέλιξη.

Μας προξενεί όμως εντύπωση η δήλωση, που διένειμε στον τύπο ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΕ Κ/Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ. Ντίνος Διαμάντος και μέλος της ΔΚΜ που κατηγορεί γι’ αυτή την εξέλιξη τον πρόεδρο του ΔΣ του ΕΤΑΑ. Λες και τον πρόεδρο δεν τον διορίζει ο υπουργός Εργασίας και κάνει ο ίδιος ότι θέλει. Ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ είναι υπάλληλος του κ. Βρούτση «με εντολή πρωθυπουργού». Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης και καμιά όψιμη αγωνιστικότητα δεν μπορεί να το αποκρύψει. Δεν γίνεται να υποστηρίζεις αυτή την κυβέρνηση και συγχρόνως να στέκεσαι ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές. Μέσα στην δίνη της κρίσης ο καθένας καλείται να διαλέξει όχθη. Εμείς πάντως διαλέξαμε και ξέρουμε ότι χωρίς αγώνες τίποτα δεν θα μας χαρισθεί. Καλείται και το ΤΕΕ και τα στελέχη του να διαλέξουν αντίστοιχα σε ποια πλευρά ανήκουν και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΒΑΡΕΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΜΠΑΛΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις «Επισκέπτομαι την πόλη μου»
Επόμενο άρθρο Κέφι και χορός στην Ετήσια Χοροεσπερίδα του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Αττικής