Ειδήσεις

Ενδιαφέρουσα η ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού


Η σημασία της πρόληψης αλλά και της έγκαιρης διάγνωσης στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια σχετικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαρτίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καρδίτσας.

Η ημερίδα, που είχε τίτλο «Καρκίνος μαστού: Από την πρόληψη στη θεραπεία – Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση», συνδιοργανώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας, το Παράρτημα Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σύλλογο Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας και τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου.

Ομιλήτριες ήταν η Καρδιτσιώτισα γυναικολόγος – χειρουργός μαστού κ. Χριστίνα Τσιώνου η οποία ανέπτυξε το θέμα «Καρκίνος μαστού, από τη διάγνωση στη θεραπεία», η πλαστική χειρουργός κ. Θωμαή Οικονόμου που αναφέρθηκε στις «Πλαστικές επεμβάσεις αποκατάστασης μετά από χειρουργείο μαστού» καθώς και η κλινικός βιολόγος διατροφολόγος κ. Φωτεινή Κωνσταντίνου η οποία ανέλυσε το θέμα «Διατροφή και καρκίνος μαστού».

Των ομιλιών προηγήθηκε ο χαιρετισμός του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Σωτήρη Κουλοκτσή.

Επίσης, στο τέλος της ημερίδας απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην γυναικολόγο – χειρουργό μαστού κ. Χριστίνα Τσιώνου για την προσφορά της στην ιατρική.

Προηγούμενο άρθρο Υπεύθυνη Οργάνωσης της ΝΟ.Δ.Ε. Καρδίτσας η Λία Ρογγανάκη
Επόμενο άρθρο Εκδηλώσεις μνήμης για τους Καρδιτσιώτες πολεμιστές