Ειδήσεις

Ενημέρωση για επιδόματα ΚΕΑ και στέγασης


Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας σας ενημερώνει ότι:

  • Με στόχο τη σταδιακή επανυποβολή των αιτήσεων για τα προγράμματα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης υπεγράφη και προωθείται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Υπουργική Απόφαση  με την οποία παρατείνεται για ακόμη ένα (1) μήνα η ισχύς των αιτήσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες έπρεπε να υποβληθούν αρχικά τον Απρίλιο και έλαβαν παράταση ισχύος για ένα (1)  μήνα, βάσει της υπ’ αριθμ. Δ13/οικ.14717/303/8-4-2020 (Β΄1379) υπουργικής απόφασης.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεων τους για ένα μήνα.

Οι αιτήσεις που πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά μέσα στον Μάιο είναι οι εξής:

  • Οι αιτήσεις με αρχικό μήνα επανυποβολής τον Μάρτιο, η ισχύς των οποίων έχει ήδη παραταθεί για δύο (2) μήνες στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοΐου, δεν παρατείνονται εκ νέου και θα πρέπει να επανυποβληθούν μέσα στο Μάιο.
  •  Οι αιτήσεις που λήγουν κανονικά τον Μάιο δεν παρατείνονται και θα πρέπει να επανυποβληθούν μέσα στο Μάιο.

Συμπερασματικά, όλες οι αιτήσεις που έληγαν Μάρτιο (Ημ.Έγκρισης: 09/2020) δεν παίρνουν παράταση και θα πρέπει να γίνουν εντός του μήνα. Οι αιτήσεις που έληγαν τον Απρίλιο (Ημ.Έγκρισης: 10/2020), παίρνουν παράταση για ακόμη ένα μήνα και δεν χρειάζεται να υποβληθούν εντός του μήνα. Τέλος οι αιτήσεις που λήγουν κανονικά μέσα στον Μάιο (Ημ.Έγκρισης: 11/2020) θα πρέπει να υποβληθούν κανονικά.

Οι πολίτες μπορούν πάντα να υποβάλλουν αίτηση μόνοι τους με κωδικούς Taxis στους παρακάτω συνδέσμους:

  1. Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

https://keaprogram.gr/

  1. Επίδομα Στέγασης

https://www.epidomastegasis.gr/

Αιτήσεις θα πραγματοποιούνται Δευτέρα – Τρίτη- Τετάρτη τόσο στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καρδίτσας ( Λ. Παπαδοπούλου 1 – κτίριο ΚΑΠΗ), όσο και στην Πρόνοια ( Ν. Πλαστήρα 62) ΜΟΝΟ κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Προς αποφυγή συνωστισμού παρακαλούμε οι πολίτες να μην προσέρχονται χωρίς τηλεφωνικό ραντεβού. Ακόμη συστήνεται ο πολίτης να φοράει μάσκα και υποχρεωτικά να φέρει μαζί του προσωπικό στυλό.

Τηλεφωνικά ραντεβού στα τηλέφωνα :

Κέντρο Κοινότητας: 2441100352.

Πρόνοια: 2441354702, 2441354704, 2441354721.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που στοχοποιεί και αποδομεί τα ΕΠΑΛ
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες που πλήττουν τα μηλοειδή