Ειδήσεις

Ενημέρωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Παλαιοκκλήσι


Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αφορά σε ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού στην Ελλάδα , αλλά και παγκοσμίως ,ώστε να  εξελίσσεται σε μια σύγχρονη μάστιγα. Η αντιμετώπισή του είναι πρωταρχικής σημασίας για την αποφυγή των μακροχρόνιων σοβαρών επιπλοκών του και μια όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής .Η σωστή διατροφή , η ήπια σωματική άσκηση , η διατήρηση κανονικού σωματικού βάρους και η στενή συνεργασία γιατρού – ασθενούς για την εξεύρεση της ενδεδειγμένης φαρμακευτικής αγωγής είναι τα κλειδιά για την επιτυχή αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Αυτά μεταξύ των άλλων ανέφερε  ο Παθολόγος μέλος του Συλλόγου μας κ. Αλεξανδρίδης Δημήτριος στην ομιλία του που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στο Παλαιοκκλήσι. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Ιατρικό σύλλογο Καρδίτσας σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και τον Σύλλογο Γυναικών του χωριού στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης του κοινού του νομού.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας  κ. Μπάγκος Χρήστος  ευχαρίστησε και εξήρε  την πρωτοβουλία του Ιατρικού  Συλλόγου .

Στο τέλος της ομιλίας  ακολούθησε διάλογος του κοινού με τους παρευρισκόμενους ιατρούς όπου συζητηθήκαν  διάφορα θέματα υγείας.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σεραφείμ Δ. Μπαζάνης : Ζημιές εναντίον κερδών
Επόμενο άρθρο Δομήνικος Βερίλλης : Ο Δαβάκης και η Καρδίτσα την 28η Οκτωβρίου 1940