Ειδήσεις

Σεραφείμ Δ. Μπαζάνης : Ζημιές εναντίον κερδών


Η χρηματοδότηση των Κυβερνήσεων κάθε χρόνο για την αντιμετώπιση του Aids, ανέρχεται στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια! Εύλογα διερωτάται κανείς κομψά, αν υπάρχουν άραγε κάποια κονδύλια που να δαπανώνται, είτε σε ατομικό είτε σε κοινωνικό επίπεδο για τους πιστούς συζύγους και για τους εγκρατείς νέους. Αντιθέτως, όχι μόνο ποτέ δεν προβάλλονται οι αρετές της αγνότητας και της συζυγικής πίστης, αλλά τις υποτιμούν αδιακρίτως! Βέβαια, ως αδαμάντινα προτερήματα που είναι, πάντοτε θα δίνουν ανυπέρβλητη υπεροχή σε όσους τις διαθέτουν.

Ο αριθμός των φυλακισμένων αυξάνεται παγκοσμίως, που αγγίζουν πλέον τα 11 εκατομμύρια ανθρωπίνων ψυχών! Παρουσιάζοντας ένα τεράστιο οικονομικό βάρος για τα έθνη αλλά και για τους ίδιους τους έγκλειστους, γιατί επιδεινώνει τις συνθήκες κράτησής τους. Η ανομία, κοινώς αμαρτία, πάντοτε μας βασανίζει ποικιλοτρόπως ακόμη και με την απώλεια της ελευθερίας μας!

Το 0,7% του πληθυσμού ελέγχει το 41% του παγκόσμιου πλούτου. Οι δραματικές ανισότητες στην κατανομή του (κέρδους) παραμένουν το κύριο χαρακτηριστικό του πλανήτη. Αν σε αυτούς προστεθεί και το 7,7% των απλώς πλουσίων, τότε το 8,3% του πληθυσμού ελέγχει το 83,3% του παγκόσμιου πλούτου.

Οι ζημιές εναντίον κερδών φανερώνουν ένα πλήρες χάσμα απώλειας κονδυλίων, που χάνεται όμως στα συμφέροντα των υπηρεσιών της παγκοσμιοποίησης. Πολλά είναι τα παραδείγματα που μαρτυρούν τις εξαθλιώσεις των συνεπών και αδύναμων πολιτών, μη μπορώντας να εξασφαλίσουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας έναντι των υποχρεώσεών τους.

Φτάσαμε να λέμε σε κάθε περίπτωση πως είναι θέλημα Θεού, για να ταρακουνηθούμε από τις θέσεις μας και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Πως όμως θα υπάρξει βελτίωση χωρίς την ανάλογη προμήθεια; Εδώ βρίσκεται το δίλλημα! Συμπερασματικά λοιπόν, διαπιστώνουμε τα κριτήρια που χρειάζονται για την επιλογή επιβίωσης, με μαθηματικές προβλέψεις των αναλυτών που σχεδιάζουν ένα μέλλον για λιγότερο κόσμο και με μεγαλύτερες απολαβές προς τους εντολείς.

 

Του Σεραφείμ Δ. Μπαζάνη (Συγγραφέα – Ερευνητή)

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι δρόμοι των Αγίων εικόνων , των κοπαδιών και τα ξεχειμαδιά
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Παλαιοκκλήσι