Ενημερωτική δράση για την 20η επέτειο της ενιαίας αγοράς της ΕΕ πραγματοποίησε το EUROPE DIRECT Καρδίτσας


Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας, που εδρεύει στην ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε., πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης για την 20η επέτειο της Ενιαίας Αγοράς της Ε.Ε.  Η Ενιαία Αγορά έδωσε τη δυνατότητα στους πολίτες να ταξιδεύουν ελεύθερα, να εγκαθίστανται και να εργάζονται όπου επιθυμούν. Έχει δώσει την ευκαιρία στους νέους να σπουδάσουν στο εξωτερικό – πάνω από 2,5 εκατομμύρια σπουδαστές έχουν δράξει την ευκαιρία αυτή την τελευταία 25ετία. Χάρη στην Ενιαία Αγορά, 23 εκατομμύρια επιχειρήσεις στην ΕΕ έχουν πρόσβαση σε 500 εκατομμύρια καταναλωτές και έχουν πραγματοποιηθεί ξένες επενδύσεις. Η ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς αποτελεί μια συνεχή διαδικασία και βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της τρέχουσας οικονομικής κρίσης. Τα στελέχη του Europe Direct Καρδίτσας ενημέρωσαν τους πολίτες για την επέτειο της Ενιαίας Αγοράς και τα πλεονεκτήματα που αυτή δίνει στους ευρωπαίους πολίτες. Επίσης έγινε απ’ ευθείας ενημέρωση στους πολίτες για τις δραστηριότητες του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας, ενώ έγινε διανομή και έντυπου πληροφοριακού υλικού.

Η παραπάνω δράση πραγματοποιήθηκε στο Τουριστικό Περίπτερο του Δήμου Καρδίτσας στην Πλατεία Πλαστήρα που παραχωρήθηκε στο Europe Direct Καρδίτσας από τη ΔΗΚΕΚ.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας είναι στη διάθεση των πολιτών για πληροφόρηση σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Πληροφορίες:

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας

Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΑΕ ΟΤΑ,

Μεγ. Αλεξάνδρου 34, Καρδίτσα

τηλ. 2441042363

www.anka.gr

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή Λίμνης Πλαστήρα στην Εμπορική και Βιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Μείωσης της Νιτρορύπανσης