Ενημερωτική συνάντηση για την επιδότηση επιχειρήσεων


Μία πολύ σημαντική ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στις 13/11/2015 στο ΕΒΕΑ Καρδίτσας όπου ο Ειδικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Δρ. Γιάννης Τόλιας που έχει επιφορτιστεί με το πρόγραμμα RIS3 σχετικά με την Στρατηγική Έρευνας και Καινοτομίας για την Έξυπνη Εξειδίκευση ανέλυσε τις δυνατότητες της δράσης αυτής. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού θα επιδοτηθούν επιχειρήσεις για να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες/δράσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για την περιοχή της Καρδίτσας η δράση του προγράμματος αυτού στοχεύει περισσότερο στην

  • Αλυσίδα αξίας ξύλου/ επίπλου και δομικών υλικών από την μία πλευρά και την
  • Ενέργεια και το Περιβάλλον από την άλλη.

Το πρόγραμμα αυτό μέσα από την στόχευση του αυτή αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία μέσα στην περίοδο της κρίσης προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς να βρουν επιστημονική και οικονομική βοήθεια για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους ιδεών.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κος Ηλίας Αντωνίου, ο πρόεδρος της ΑΝΚΑ Βασίλης Μπέλης, Ο Καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου Δρ. Γεώργιος Νταλός, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ /ΤΚΑΘ Βασίλης Τσιώνας,, ο κος Βαλλούς Δημήτριος Στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας  Διαχείρισης Περιφέρειας και ο κος Σωτηρίου Αντώνιος από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Θα ακολουθήσει ενημερωτική ημερίδα που θα αφορά τις παραπάνω δράσεις στις 20/11/2015 και ώρα 15.00 στο Ξενοδοχείο Κιέριον από την οποία δεν θα πρέπει να λείψει ούτε ένας ενδιαφερόμενος από τους κλάδους που αφορούν το Ξύλο, Έπιπλο Ενέργεια και Περιβάλλον μιας και στην ημερίδα αυτή θα καθοριστεί το μέλλον των επιχορηγήσεων στους κλάδους αυτούς .

 

Με εκτίμηση

                                                                          Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΛΟΣ

                                            Καθηγητής

                                       Τεχνολόγος Ξύλου

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παράσταση Καραγκιόζη του Μάκη Χάρμπα
Επόμενο άρθρο Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας γίνεται η πρώτη Ηθική Τράπεζα στην Ελλάδα