Ειδήσεις

Ενημερωτική συνάντηση της ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ Καρδίτσας με φορείς της τοπικής αγοράς εργασίας


Την Τετάρτη 11 Μαίου 2016 και ώρα 18.30  πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ Καρδίτσας ενημερωτική συνάντηση και διαβούλευση με εκπροσώπους των συλλογικών παραγωγικών φορέων της τοπικής αγοράς εργασίας (ιδιωτικού και δημόσιου φορέα) καθώς και των δήμων του Νομού Καρδίτσας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από το Επιμελητήριο του Ν. Καρδίτσας  ο Πρόεδρος κ. Αντωνίου Ηλίας και ο κ. Γκούρλας Θανάσης, από το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας ο Πρόεδρος κ. Καπράνας Γεώργιος, από το Δήμο Καρδίτσας ο Αντιδήμαρχος κ. Γεννάδιος Ιωάννης , από το Δήμο Σοφάδων ο κ. Τουλιάς, από το Δήμο Μουζακίου ο κ. Φραγκόπουλος, από τη ΔΕΥΑ Καρδίτσας ο κ. Νάτσης Ηλίας, από τη ΔΕΥΑ Σοφάδων η κ. Καραγιώργου, από τη ΔΕΥΑ Μουζακίου ο κ. Μακρής, από το Σύλλογο Φαρμακοποιών Ν.Καρδίτσας ο Πρόεδρος κ. Σωτηρόπουλος Κων/νος και ο Γραμματέας κ. Τσιακάρας Κων/νος, από το Σύλλογο Φαρμακοποιών Ν. Τρικάλων ο Πρόεδρος κ. Μάνος Νικόλαος και ο Γραμματέας κ. Παπαπούλιος Ιωάννης, από το Σύλλογο Ηλεκτρολόγων Ν. Καρδίτσας ο Πρόεδρος κ. Σοφογιάννης Κων/νος, από το Σωματείο  Ιδιοκτητών Επισκευαστών Επιβατικών Αυτοκινήτων Ν.Καρδίτσας, ο κ. Πρόεδρος κ. Γκούρλας Αθανάσιος και από το Ν. Τρικάλων ο Πρόεδρος  κ. Τζάνης και από το Σύλλογο Υδραυλικών Ν. Καρδίτσας ο κ. Κουνάβας Νικόλαος. Από την πλευρά του ΟΑΕΔ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο κ. Σταμούλος Κων/νος από τη Δ/νση Α2 της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, η κ. Τσιούρβα Όλγα  Δ/ντρια της Περ/κης Δ/νσης Θεσσαλίας, η κ. Αγγελάκη Ελένη Δ/ντρια του ΚΠΑ2 Καρδίτσας, ο κ. Μουρούτσος Σπύρος Δ/ντης της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Υμηττού, ο κ. Κολοβός  Ναπολέων Δ/ντής και ο κ. Τσατσαρώνης Αποστόλης Υποδ/ντης της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου και ο κ. Γουργιώτης Δημήτρης Υποδ/ντής της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Λάρισας.  Η εκδήλωση οργανώθηκε από τις υπεύθυνες του Γραφείου Διασύνδεσης- Πρακτικής Ασκησης κ. Ζαχαράκη Μαρία και  Καρκαλέτση Ελευθερία σε συνεργασία με τη Δ/νση της Σχολής, τη Δ/ντρια κ. Ζώη Ευδοκία και τον Υποδ/ντη κ. Κατέβα Παναγιώτη.  Παρευρέθηκαν επισης οι Προϊστάμενοι Ειδικοτήτων καθώς και εκπαιδευτικοί της Σχολής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαισια της συνεργασίας του Γραφείου Διασύνδεσης της Σχολής με τους τοπικούς εργοδοτικούς φορείς, Επιμελητήρια, Δήμους και επιχειρήσεις  με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τα πλεονεκτήματα που παρέχει η μαθητεία ΟΑΕΔ τόσο στους εργοδότες όσο και στους μαθητευόμενους.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Σταμούλος εκ μέρους της Διοίκησης και η κ. Τσιούρβα απο την Περιφερειακή Δ/νση Θεσσαλίας.

H Δντρια της ΕΠΑ. Σ. Καρδίτσας ενημέρωσε τους φορείς σχετικά με το σύστημα μαθητείας της  Σχολής, το οποίο συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στην τάξη με την πρακτική άσκηση σε χώρους εργασίας και επιχειρήσεις, με στόχο να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος επαγγελματική εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας ώστε να καταστεί ευκολότερη στη συνέχεια η ένταξή του στην αγορά εργασίας.Η Υπεύθυνη του Γραφείου  Διασύνδεσης ανέλυσε τα ζητήματα της πρακτικής άσκησης των μαθητών.

Στη συνέχεια οι φορείς τόσο του Δημόσιου όσο και του ιδιωτικού Τομέα εξέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας της περιοχής μας για τον προγραμματισμό ειδικοτήτων  για το σχολικό έτος 2016-17 καθώς και  την προσφορά θέσεων πρακτικής άσκησης από τις επιχειρήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό είδαν πολύ θετικά το θεσμό της μαθητείας και τόνισαν ότι μπορεί να βοηθήσει τόσο τις επιχειρήσεις, όσο και στη μείωση των ανέργων με τη δημιουργία εξειδικευμένου προσωπικού.

Τέλος δήλωσαν την πρόθεση τους να συνεργάζονται με το Σχολείο σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Μετά τη λήξη της συνάντησης, ακολούθησε ελαφρύ γεύμα, με μπουφέ που ετοίμασαν οι μαθητές του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για το Πυρηνικό Ατύχημα στο Chernobyl
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ