Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για αυθαίρετες καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων


 Αποφασισμένη να θέσει τέλος στο φαινόμενο των καταλήψεων των κοινόχρηστων χώρων της πόλης και κάθε άλλης αυθαιρεσίας από ιδιώτες – στην πλειοψηφία τους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης και αναψυχής- σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, είναι η Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Στ. Παπαγεωργίου, διαπιστώνοντας ότι μερίδα καταστηματαρχών, επιμένουν να αυθαιρετούν -παρά τις κατ’ επανάληψη συστάσεις που τους γίνονται- μη προχωρώντας στην αποδέσμευση χώρων που καταλαμβάνουν καθ’ υπέρβαση των αδειών που τους έχουν δοθεί, έδωσαν εντολές προς τη Δημοτική Αστυνομία να εντατικοποιήσει τους ελέγχους διαπιστώνοντας τις παραβάσεις και επιβάλλοντας τα προβλεπόμενα κατά περίπτωση πρόστιμα.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός σε δήλωσή του απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς όλους, όσοι επιμένουν να αυθαιρετούν.

« Η Δημοτική Αρχή έχει υποχρέωση να διαφυλάξει το δικαίωμα των πολιτών να κινούνται ελεύθερα και ανεμπόδιστα στην πόλη και αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να το καταπατά μια μειοψηφία επαγγελματιών που επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, παραβιάζουν νόμους και άδειες. Προσωπικά, διαπιστώνοντας ορισμένες αυθαιρεσίες ζήτησα από επαγγελματίες της πόλης να συμμορφωθούν, αλλά παρά τις υποσχέσεις τους κάποιοι δεν το έκαναν. Προφανώς ορισμένοι έχουν παρεξηγήσει τη διάθεσή μας να στηρίξουμε την τοπική αγορά σε μια δύσκολη συγκυρία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν πλέον ανεκτές, καθώς επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο και συνιστούν αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι της πλειοψηφίας των επαγγελματιών που επιδεικνύουν συνέπεια στις υποχρεώσεις τους.

Τα χρονικά περιθώρια που δώσαμε και οι ανοχές έχουν εξαντληθεί.

Από την Παρασκευή 25/11 οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και όσοι διαπιστωθεί ότι αυθαιρετούν, θα υποστούν τις συνέπειες, οι οποίες ξεκινούν από βαριά πρόστιμα  και φθάνουν σε αφαίρεση αδειών. Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν. Αν κάποιοι επιμείνουν, δεν θα ευθύνεται η Δημοτική Αρχή αν κάνουν Χριστούγεννα με κλειστά τα μαγαζιά τους.»

Προηγούμενο άρθρο Προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου δίνει ο Δήμος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του εμπορικού συλλόγου Καρδίτσας