Προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου δίνει ο Δήμος Καρδίτσας


 Η αντιμετώπιση του παραεμπορίου αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, η οποία σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και τους συναρμόδιους φορείς συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε από τις πρώτες μέρες της θητείας της για τον έλεγχο και την καταπολέμηση του φαινομένου.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός, συνοδευόμενος από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Σωτ. Γούλα και Δημ. Κωστόπουλο περιόδευσε το πρωί της Τετάρτης στο χώρο της λαϊκής αγοράς, προκειμένου να διαπιστώσει ποια είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.

Ακολούθησε συνάντηση του Δημάρχου  με τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Δημ. Κονταξή, με τον οποίο συζητήθηκε το ζήτημα του παραεμπορίου και αξιολογήθηκε η πορεία της κοινής προσπάθειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί το τελευταίο διάστημα, αλλά απαιτείται εντατικοποίηση των ελέγχων για να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που το στεγασμένο εμπόριο δοκιμάζεται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Παπαλός δήλωσε:

« Ως Δημοτική Αρχή έχουμε ως βασική μας προτεραιότητα να συμβάλλουμε ουσιαστικά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, στην αντιμετώπιση του φαινομένου του παραεμπορίου που πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις τα προηγούμενα χρόνια και έχει επιφέρει μεγάλο πλήγμα στον εμπορικό κόσμο της Καρδίτσας.

Από τις πρώτες ημέρες της θητείας μας με τη Δημοτική Αστυνομία και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και τους συναρμόδιους φορείς ξεκινήσαμε συντονισμένα την προσπάθειά μας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η προσπάθεια αυτή σταδιακά αποδίδει καρπούς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε, γιατί γνωρίζουμε ότι το παραεμπόριο έχει βαθιές «ρίζες» και σε πολλές περιπτώσεις είναι καλά οργανωμένο.

Το επόμενο διάστημα, μικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, του Εμπορικού Συλλόγου και των συναρμόδιων ελεγκτικών φορέων θα εντατικοποιήσουν τους ελέγχους όχι μόνο στο χώρο της λαϊκής αγοράς, αλλά και σε όλη την πόλη. Ο αγώνας ενάντια στο παραεμπόριο θα είναι συνεχής και συστηματικός»

Ο κ. Κονταξής με τη σειρά του ευχαρίστησε το Δήμο Καρδίτσας για τις προσπάθειες που καταβάλει για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου που αποτελεί μάστιγα για τον εμπορικό κόσμο, αναγνώρισε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί, αλλά παράλληλα επισήμανε την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων και διαβεβαίωσε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος θα συμβάλει με όλες τους τις δυνάμεις για την ριζικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διετή παράταση των σε ισχύ συμβάσεων της δράσης 1.1. «Βιολογική Γεωργία»
Επόμενο άρθρο Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για αυθαίρετες καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων