Ειδήσεις

Εντυπωσιασμένη η Κριτική Επιτροπή του 32ου Π.Φ.Ε.Θ. από το επίπεδο της διοργάνωσης


Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν, το πρωί της Παρασκευής 11 Μαρτίου, στα γραφεία της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του 32ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.

Όλοι τους δήλωσαν εντυπωσιασμένοι τόσο από το επίπεδο του Φεστιβάλ, όσο και από τη ζεστή φιλοξενία των Καρδιτσιωτών.

Πιο αναλυτικά :

Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης και καθηγητής κ. Γιάννης Μόρτζος, που συμμετέχει για 5η φορά στο Φεστιβάλ, ανέφερε πως χρόνο με το χρόνο η οργάνωση βελτιώνεται όλο και περισσότερο. «Όλα έχουν πάει πολύ καλά και το Φεστιβάλ έχει συνέχεια άνοδο» δήλωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ακόμη πως οι ερασιτέχνες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ έχουν πολύ μεράκι και κατέληξε λέγοντας πως «Η ερασιτεχνική δημιουργία στο θέατρο είναι ό, τι καλύτερο μπορεί να υπάρξει».

Η σκηνοθέτης κ. Λίνα Ζαρκαδούλα ευχαρίστησε θερμά του διοργανωτές για τη φιλοξενία, αλλά και για το υψηλό επίπεδο στο οποίο έχουν φθάσει τη διοργάνωση. Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως η περιφέρεια έχει επίσης μεγάλη ανάγκη από θέατρο και τέτοιοι θεσμοί θα πρέπει να στηρίζονται από όλους. Στάθηκε επίσης και στη συμμετοχή του θεατρόφιλου κοινού και ευχήθηκε καλή επιτυχία τόσο στους διαγωνιζόμενους, όσο και στο ίδιο το Φεστιβάλ.

Ο μαέστρος – σολίστ – μελετητής της ελληνικής μουσικής κ. Βύρωνας Φιδετζής ξεκίνησε τονίζοντας το πόσο πολύ τον εξέπληξε όλες αυτές τις μέρες η ενεργός συμμετοχή του κόσμου και συμπλήρωσε τα εξής : «Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, για μένα αυτό ήταν μια ένεση ζωής. Ο πολιτισμός μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα πράγματα. Είμαι χαρούμενος και περήφανος γι ΄ αυτή την πρόσκληση».

Ο σκηνογράφος κ. Αντώνης Χαλκιάς δήλωσε επίσης εντυπωσιασμένος από το επίπεδο του Φεστιβάλ και κατέληξε λέγοντας : «Όσες φορές χρειαστεί θα είμαι παρών συνεχίζοντας αυτό που ξεκίνησε ο μεγάλος δάσκαλος Τάσος Ζωγράφος» (ο γνωστός σκηνογράφος – ζωγράφος, φίλος του Φεστιβάλ επί σειρά ετών, δάσκαλος του κ. Χαλκιά).

Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας κ. Μηνάς Βιντιάδης, που παρακολουθεί το θεσμό πάνω από 15 χρόνια, σημείωσε πως πρόκειται για μια άψογη διοργάνωση, ενώ έδωσε έμφαση και στον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα καθώς όλο αυτό το διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί πολλά και ενδιαφέροντα σεμινάρια. Μέσα από όλα αυτά, όπως εξήγησε ο ίδιος, «διαμορφώνεται ένα κοινό σε αυτή την πόλη που ξέρει να αγαπάει το θέατρο». Καταλήγοντας τόνισε πως «Σε τέτοιες εποχές ο πολιτισμός είναι αντίδοτο στην κρίση. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους διοργανωτές».

Αξίζει να σημειώσουμε πως όλοι τους εξέφρασαν την βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Αντώνη Νικολάου, όπως, εξάλλου, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλης Αγραφιώτης που συμμετείχαν στην συνέντευξη τύπου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 32ο Π.Φ.Ε.Θ. : Το τιμητικό αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Σωτήρη Χατζάκη
Επόμενο άρθρο Συνέντευξη του Κώστα Τσιάρα στην εφημερίδα ΑΞΙΑ