Ειδήσεις

Συνέντευξη του Κώστα Τσιάρα στην εφημερίδα ΑΞΙΑ


Συνέντευξη στην εφημερίδα ΑΞΙΑ και το δημοσιογράφο Γιώργο Ευγενίδη παραχώρησε ο βουλευτής Καρδίτσας και Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιάρας σχολίασε την κατάσταση που διαμορφώνει στην χώρα η προσφυγική κρίση και τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, τις πολιτικές εξελίξεις και την οργανωτική ανασύνταξη της ΝΔ, το ενδεχόμενο προκήρυξης νέων εκλογών και την ραγδαία φθορά της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε, πως για τη ΝΔ, η ελάχιστη εθνική επιδίωξη είναι αυτή που κατεγράφη στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και οποιαδήποτε απόκλιση από αυτή τη στρατηγική θα μετατρέψει οριστικά και αμετάκλητα την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα  για ανικανότητα στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης,η οποία μετέτρεψε ένα ζήτημα ευρωπαϊκών διαστάσεων σε μείζονα εθνικό κίνδυνο.

Σύμφωνα με τονΒουλευτή Καρδίτσας, ο πρωθυπουργός έχει χάσει προ πολλού την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων και σύρεται από τις εξελίξεις που διαμορφώνουν οι προηγούμενες επιλογές του και τα «βιλαέτια» των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχροναεκτίμησε, πωςπολύ σύντομα η κοινωνία θα θέσει τον Αλ. Τσίπρα στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων.

Αναφορικά με την οργανωτική ανασύνταξη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο  Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔυπογράμμισε, πως σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θεωρούν το Κράτος λάφυρο της επερχόμενης εκλογικής νίκης και αποσυνέδεσε την ικανότητα διακυβέρνησης με την οργανωτική ανασύνταξη του κόμματος.

Απαντώντας σε σχετικήερώτηση, ο Κώστας Τσιάρας θεώρησε παρωχημένη την τακτική η αντιπολίτευση να ζητά εκλογές που αδυνατεί να επιβάλει. Εξέφρασε, μάλιστα, την άποψη, πως «τις εκλογές θα αναγκαστεί να τις ζητήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής του και στην αδυναμία του να κυβερνήσει τον τόπο».

Τέλος, εμφανίστηκε βέβαιος για ην εκλογική νίκη της ΝΔ,  όποτε και να γίνουν εκλογές και τεκμηρίωσε τις πολιτικές του εκτιμήσεις τόσο στα ποσοτικά όσο και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων, στις οποίες εδραιώνεται και διευρύνεται το προβάδισμα της ΝΔ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εντυπωσιασμένη η Κριτική Επιτροπή του 32ου Π.Φ.Ε.Θ. από το επίπεδο της διοργάνωσης
Επόμενο άρθρο Τρίκαλα BC Aries : Φιλική νίκη στην Καρδίτσα