Εξασφαλισμένη η συνέχιση του Ε65


Τη διάθεση πίστωσης ποσού 150 εκατομμυρίων ευρώ στην Εγνατία Οδό Α.Ε. ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας, για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε – 65.
Τα θετικά νέα έρχονται μετά από μία περίοδο, όπου πολλά είχαν ακουστεί για το μέλλον του έργου, αλλά και την χρηματοδότησή του από το Δημόσιο. Η συγκεκριμένη πίστωση αφορά την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, πλην των απαλλοτριώσεων, τα χρήματα για τις οποίες αναμένεται να εκταμιευτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Στο σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου αναφέρεται: «Η διάθεση πίστωσης ποσού 150 εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε., εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα.

Σύμφωνα με ΚΥΑ του 2008, εκχωρήθηκαν και μεταβιβάστηκαν στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του Δημοσίου που αφορούν στη μελέτη, κατασκευή, επέκταση, οργάνωση, εξοπλισμό, εκμετάλλευση, διοίκηση, επίβλεψη, παρακολούθηση, λειτουργία και συντήρηση του έργου «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας», γνωστός ως Ε65, που κατασκευάζεται με τη σύμβαση παραχώρησης του Ν3597/2007.
Η έγκριση της διάθεσης πίστωσης 150 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά ακριβώς στην κάλυψη δαπανών (πλην απαλλοτριώσεων), που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης για το έργο «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65)».»
Σε δηλώσεις του για αυτή την εξέλιξη ο νομάρχης Καρδίτσας κ. Αλεξάκος τόνισε πως πρόκειται για μία πάρα πολύ θετική εξέλιξη, αφού στην ουσία σημαίνει ότι η κρατική συμμετοχή είναι εξασφαλισμένη για την συνέχιση των εργασιών και οι ανάδοχοι του έργου δεν έχουν πλέον καμία δικαιολογία για οποιαδήποτε καθυστέρηση.

Προηγούμενο άρθρο Συγκίνηση προκάλεσε το έργο DI AGONIΩS
Επόμενο άρθρο Στα «Λευκά» τα ορεινά και πεδινά του νομού