Στα «Λευκά» τα ορεινά και πεδινά του νομού


  

Τα «λευκά» της πρόβαρε σήμερα και η πόλη της Καρδίτσας, αφού το χιόνι που ξεκίνησε να πέφτει γύρω στις 5 το πρωί, κάλυψε σχεδόν όλες τις επιφάνειες. Οι Καρδιτσιώτες λοιπόν ξύπνησαν σε λευκό φόντο, το οποίο όμως δεν διήρκησε πολύ, αφού η χιονόπτωση εξασθένισε, ενώ -σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία- έδωσε νέο ραντεβού για  Τετάρτη.

 Διαφορετική φυσικά είναι η εικόνα στα ορεινά του νομού μας, τα οποία έχουν καλυφθεί από ένα τεράστιο λευκό πέπλο πάχους περίπου 10-15 εκατοστών, αφού η χιονόπτωση εκεί ξεκίνησε πολλές μέρες νωρίτερα. Ωστόσο κανένα πρόβλημα δεν έχει δημιουργηθεί τόσο στην κυκλοφορία των οχημάτων, όσο και εντός των οικισμών των χωριών σε όλο τον ορεινό όγκο. Η Νομαρχία Καρδίτσας που ήταν προετοιμασμένη για τα φαινόμενα, έστειλε προληπτικά από νωρίς  το πρωί μηχανήματα σε όλο το ορεινό δίκτυο.

Ο καιρός

Για  Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες πρόσκαιρες βροχές κατά τόπους και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Υπάρχει και πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στις νότιες θαλάσσιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Προηγούμενο άρθρο Εξασφαλισμένη η συνέχιση του Ε65
Επόμενο άρθρο Ο Α.Σ.Καρδίτσας γνώρισε την ήττα στη Λάρισα από τον πρωτοπόρο Αστέρα