Ειδήσεις

Εορτή των Αγίων Αναργύρων στο Λαγκάδι Ανθηρού


Και τη φετινή χρονιά 2019  το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λαγκαδίου Ανθηρού «Οι Αγιοι ΑναργυροΙ», συνέχισε την παράδοση και όπως κάθε χρόνο, πραγματοποίησε ανήμερα των Αγίων Αναργύρων την καθιερωμένη εκδήλωση στο Λαγκάδι Ανθηρού και συγκεκριμένα στην ειδικά διαμορφωμένη, για ανάλογες εκδηλώσεις, αίθουσα στο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων. Ο πάτερ Απόστολος Κλάρας, Λαγκαδιώτης και μόνιμος κάτοικος του χωριού, με ιδιαίτερη κατάνυξη τέλεσε τη Θεία Λειτουργία  και οι πιστοί με θρησκευτική ευλάβεια ακολούθησαν την περιφορά της εικόνας και την καθιερωμένη Αρτοκλασία στον αύλειο χώρο των Αγίων Αναργύρων. Στην εκδήλωση, αν και εργάσιμη μέρα, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους του συνοικισμού παραβρέθηκαν και αρκετοί ετεροδημότες Λαγκαδιώτες αλλά και κάτοικοι από το Ανθηρό και φίλοι του συλλόγου από τα γύρω χωριά και όχι μόνον.
Το Δ.Σ. ετοίμασε παραδοσιακό φαγητό, που επιμελήθηκαν για άλλη μια χρονιά οι γυναίκες μέλη του συλλόγου. Συγκεκριμένα  η Στέλλα Αζακά , η Γεωργία Μπακογιάννη – Αποστόλου, η Παναγιώτα Παπαδήμα και η Στέλλα Σέμπρου με τη βοήθεια και φροντίδα  και άλλων μελών του Συλλόγου μαγείρεψαν πεντανόστιμα το παραδοσιακό στιφάδο, για τη νοστιμιά του οποίου εξάλλου απέσπασαν τα συγχαρητήρια όλων. Επίσης, όπως κάθε χρόνο, προσφέρθηκαν δωρεάν  αναψυκτικά και κρασί για όλους του παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  του δήμου Ηλίας Παπαδήμας, ο Αντιδήμαρχος Αργιθέας  Πούλιος Χαράλαμπος οι δημοτικοί  σύμβουλοι Κωφός Στέλιος, Μερεντίτης  Κώστας, Γραμμένος Κώστας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ανθηρού Γεώργιος Κωτής, ο πρόεδρος της Τ.Κ. πηγών Κώστας Καρακώστας, οι τοπικοί σύμβουλοι  Ανθηρού Κώστας Θεοδωράκης και Κατερίνα Κοτσώνη, ο πρόεδρος του συλλόγου Ανθηριωτών Αθήνας Μερεντίτης Νικόλαος, η Γ. Γραμματέας της ΠΟΑΣ Βάσω Γώγου, ο γραμματέας του Δήμου Αργιθέας Νικόλαος Σακκάς  με στελέχη του δήμου και Εκπρόσωποι συλλόγων και άλλων φορέων. Την εκδήλωση χαιρέτησαν αφού δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν: ο δήμαρχος Αργιθέας, Ανδρέας Στεργίου, ο οποίος είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις  και συναντήσεις σε Αθήνα και Ναύπακτο, ο Αντιδήμαρχος Αργιθέας Τσιατσιάνης Ηλίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων  Ν. Καρδίτσας Μανώλης Στεργιόπουλος και αιρετοί μαχαλιώτες και μη ανά την Ελλάδα.
Ήταν μια όμορφη μέρα που τη χάρηκαν όλοι και κυρίως οι μόνιμοι κάτοικοι Όλοι οι
παρευρισκόμενοι μόνιμοι και ετεροδημότες κουβέντιασαν και αντάλλαξαν ευχές και για του χρόνου όλοι πάλι μαζί.

Προηγούμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για τις Μονάδες Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην Καρδίτσα