Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην Καρδίτσα


Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους και το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4446/2016, άρθρο 114 παρ., ξεκινά η χειμερινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου η οποία θα λήξει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας εφιστά την προσοχή στους συναδέλφους και ενημερώνει  πως στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας επισημαίνει ότι η κίνηση τις Κυριακές εντός των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων είναι υποτονική και κατά συνέπεια αναποτελεσματική για την αγορά. Εφαρμόζοντας την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, όλων των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας και με την σύμφωνη γνώμη της ΕΣΕΕ προτείνει στους συναδέλφους τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019.

Προηγούμενο άρθρο Εορτή των Αγίων Αναργύρων στο Λαγκάδι Ανθηρού
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 66χρονος στην Καρδίτσα ναρκωτικά