Ειδήσεις

Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας καταναλωτή στο 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας


Με κεντρικό σύνθημα «ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ; ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΜΑΘΕ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ»  εορτάστηκε στο 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας την Τετάρτη, 15 Μαρτίου η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή. Η Α΄ και Β΄ τάξη του σχολείου, χωρισμένη σε ομάδες των 40 μαθητών, συμμετείχε σε μια  ενημερωτική δράση μιας ώρας που περιελάμβανε ομιλία και παρουσίαση βίντεο στην αίθουσα προβολών του σχολείου, και ξενάγηση στην έκθεση σχετικών κολάζ και ενημερωτικών φυλλαδίων που είχε στηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Επίσης, στους μαθητές μοιράστηκε το  φυλλάδιο του «Σωστού και Ενημερωμένου Καταναλωτή».

Στα πλαίσια, λοιπόν, του εορτασμού οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα που έχουν ως καταναλωτές, για τις αρμόδιες αρχές προστασίας των καταναλωτών (Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, Συνήγορο του Καταναλωτή, Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή), για τις ενώσεις καταναλωτών, για το τι πρέπει να προσέχουν στις εκπτώσεις και τις προσφορές των προϊόντων και των υπηρεσιών, για τους τρόπους διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, για τις πηγές από τις οποίες θα αντλούν πληροφορίες για χαμηλές τιμές στις αγορές τους και για τις προφυλάξεις που πρέπει πάντα να παίρνουν σε κάθε συναλλαγή τους. Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στη σωστή ανάγνωση των σημάτων και ετικετών των προϊόντων και οι μαθητές πήραν μέρος σε παιχνίδι αντιστοίχισης σημάτων με προϊόντα.

Την οργάνωση του εορτασμού καθώς και όλο το υλικό της έκθεσης, αλλά και το ενημερωτικό φυλλάδιο που διανεμήθηκε, έκαναν οι μαθητές της Α’ τάξης υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου καθηγητή τους κου Ευάγγελου Προσγολίτη,  στα πλαίσια των μαθημάτων Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία και  Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων και υλοποιώντας εργασία με τίτλο «Μαθαίνω πως θα γίνω σωστός καταναλωτής».

 

 

Προηγούμενο άρθρο 5o Πανθεσσαλικό φεστιβάλ ποίησης
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα