Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας του Σαββάτου 18 Μαρτίου 2017 και ώρα 5:00΄μ.μ., κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου θα μετέχει στην υποδοχή των οστών δύο μακαριστών Μητροπολιτών Φθιώτιδος, του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Καλλινίκου Καστόρχη και του μακαριστού Μητροπολίτου Αμβροσίου Νικολαΐδου, η οποία και θα λάβει χώρα στην πλατεία «Πάρκου» Λαμίας.

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 19 Μαρτίου 2017, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Γοργοβιτών.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στον Δ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Ακολούθως και στο πλαίσιο των εσπερινών κηρυγμάτων του, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του με γενικό θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Λουκάν άγιον Ευαγγέλιον».

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 19 Μαρτίου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα παρευρεθεί στο «Πρωινό Αγάπης» του Φιλοπτώχου Ταμείου του ως άνω Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, το οποίο θα παρατεθεί στο Πνευματικό Κέντρο αυτού, με σκοπό την συγκέντρωση πόρων για την οικονομική ενίσχυση των αναξιοπαθούντων αδελφών μας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 19 Μαρτίου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γεωργικού.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 5:00΄μ.μ., θα τελέσει τον Δ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά και ακολούθως θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη του εσπερινή ομιλία του.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας καταναλωτή στο 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στο 1ο Ατομικό Ενωσιακό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης ο Φωκιανός