Επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπορικό στα μνημεία του Ν. Καρδίτσας


  Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας σάς προσκαλεί στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπορικό στα Μνημεία του Νομού Καρδίτσας: Αρχαιότητες – Ναοί – Νεότερα Μνημεία», η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, αύριο Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2009, στις 10:30 π.μ., στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

          Για τη θεματική ενότητα του βιβλίου «Προϊστορικοί και Ιστορικοί Χρόνοι» θα μιλήσει η κα Αικατερίνη Παπαευθυμίου – Παπανθίμου, Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., για την ενότητα «Βυζαντινοί & Μεταβυζαντινοί Χρόνοι» ο κ. Αθανάσιος Σέμογλου, Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., ενώ για τα Νεότερα Μνημεία του νομού καθώς και για την πόλη της Καρδίτσας η κα Θάλεια Μαντοπούλου – Παναγιωτοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

          Για τη συγκεκριμένη έκδοση, η οποία αποτελεί ένα συλλογικό συγγραφικό έργο, θα μιλήσουν επίσης ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, καθώς και ο Δρ. Δημήτρης Νάκος, Πρόεδρος του «Συλλόγου Καρδιτσιωτών Θεσσαλονίκης ‘Ο Καραϊσκάκης’», με τη συνεργασία του οποίου διοργανώνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση.

          Στη βιβλιοπαρουσίαση θα παραβρεθούν και οι συγγραφείς του βιβλίου: ο κ. Λεωνίδας Π. Χατζηαγγελάκης, Προϊστάμενος της ΛΔ’ Ε.Π.Κ.Α., η Δρ. Σταυρούλα Σδρόλια, αρχαιολόγος της 7ης Ε.Β.Α., ο κ. Δημήτρης Παλιούρας, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και η κα Φωτεινή Λέκκα, Προϊσταμένη του Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου «Λ. & Ν. Σακελλαρίου».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους παρευρισκομένους.

Προηγούμενο άρθρο Στο Εθνικό Δημοτολόγιο ο Δήμος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Aπλήρωτοι οι εκπ/τικοί της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης