Επίσκεψη Αλεξάκου στο 14ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας


Στα πλαίσια ελέγχου της προόδου υλοποίησης των Σχολικών κτιρίων που χρηματοδοτούνται από πιστώσεις της ΣΑΝΑ-3 του Π.Ε.Π Θεσσαλίας και πρέπει να ολοκληρωθεί η κατασκευή των πριν από το τέλος του έτους, ο Νομάρχης κ. Φ. Αλεξάκος συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη έργων κ. Β. Νίκου, τον προϊστάμενο οικοδομικών έργων κ Κουτρομάνο και την επιβλέπουντα μηχανικό κ Χαλιαμάλια, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι το εργοτάξιο του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας προυπ. 2.400.000,00€.

Η εργολαβία αφορά την κατασκευή σχολικού κτιρίου σε οικόπεδο 2.261,80 μ2, που βρίσκεται εντός της πόλης του Δ. Καρδίτσας και αποτελεί από μόνο του οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ των οδών Παπαρηγοπούλου, Κανάρη, Δεληγιώργη. Θα εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες:

* Κατασκευή τριώροφου κτιρίου με στέγη συνολικής επιφάνειας 2.105 μ2 Ο σκελετός θα γίνει από οπλισμένο σκυρόδεμα και η επικάλυψη του δώματος με κεραμοσκεπη στέγη.

* Ηλεκτρική εγκατάσταση, κεντρική θέρμανση, εγκατάσταση ύδρευσης και αποχέτευσης, θερμομόνωση, πυροπροστασία, αλεξικέραυνο ιονισμό και ανελκυστήρας

* Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου επιφάνειας 1620μ2 και ασφαλτόστρωση επιφάνειας 1000μ2 και περίφραξη του οικοπέδου 230μ.

* Σύνδεση με δίκτυα ύδρευσης & αποχέτευσης

Οι στεγασμένοι χώροι συνολικού εμβαδού 2105μ2 αναλύονται ως εξής :

1. Δώδεκα (12) αίθουσες διδασκαλίας

2. Μία (1) αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

3. Ένα(1) εργαστήριο υπολογιστών

4. Μία (1) αίθουσα φυσικής – χημείας

5. Μία (1) αίθουσα εποπτικών οργάνων

6. Βιβλιοθήκη

7. Χώρο εστίασης μαθητών

8. Γραφείο διδασκόντων, γραφείο διευθυντού, γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

9. Κυλικείο

10. Χώροι υγιεινής – WC ΑΜΕΑ

11. Αποθήκη

12. Υπόγειο (χώροι μηχανολογικών εγκαταστάσεων)

13. Χώροι κυκλοφορίας (διάδρομοι, χωλ εισόδου)

Το έργο δημοπράτησε και ανέθεσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας. Η σύμβαση υπογράφθηκε στις 12-3-2007 στο ύψος των 1.350.000,00€ και ημερομηνία περαίωσης στις 31-12-2008. Το έργο κατασκευάζεται από την ΤΕΚ Α.Ε και χρηματοδοτείται από την ΣΑΝΑ-3-ΠΕΠ και αυτή την στιγμή οι εργασίες βρίσκονται στο στάδιο των επιχρισμάτων και πλακόστρωσης των δαπέδων.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης κ Φ. Αλεξάκος τόνισε ότι όπως προκύπτει από την περιγραφή του φυσικού αντικειμένου του έργου, θα κατασκευαστεί ένα νέο σύγχρονο σχολικό κτίριο με όλες τις αυστηρές προδιαγραφές και το οποίο από κτιριακή άποψη θα συμβάλλει στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και θα αναβαθμίσει το εκπαιδευτικό περιβάλλον, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Από τον κ. Νομάρχη δόθηκαν εντολές να επιταχυνθούν  οι ρυθμοί εκτέλεσης των εργασιών ώστε να ολοκληρωθεί το έργο πριν από την λήξη του χρονοδιαγράμματος για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην απορρόφηση των πόρων από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Προηγούμενο άρθρο Διαχείριση αρδευτικών υδάτων
Επόμενο άρθρο Η Αυτοδιοίκηση καθαρίζει τη Λίμνη Πλαστήρα