Η Αυτοδιοίκηση καθαρίζει τη Λίμνη Πλαστήρα


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση του Δημάρχου  Νεβρόπολης κ. Παπαντώνη και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τον καθαρισμό της Λίμνης Πλαστήρα την Τρίτη 17 Ιουνίου.

Ο καθαρισμός της Λίμνης θα γίνει σε συνεργασία με τους παραλίμνιους Δήμους Νεβρόπολης, Πλαστήρα και Ιταμού, ενώ σ’ αυτή την προσπάθεια θα συνδράμει και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση διαθέτοντας προσωπικό και μηχανήματα.

Παράλληλα καλούνται όλοι οι  πολίτες του Νομού μας να συμμετάσχουν σ’ αυτή την πρωτοβουλία που έχει τόσο συμβολικό, όσο και ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς αφορά το ευαίσθητο οικολογικό περιβάλλον της Λίμνης Πλαστήρα που τόσο μεγάλη συμβολή έχει στην ζωή και στην ανάπτυξη του Νομού Καρδίτσας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του Νομού μας υδρεύεται από τη Λίμνη Πλαστήρα και ως εκ τούτου είναι επιτακτική η ανάγκη να διατηρηθεί καθαρή από στερεά και υγρά  απόβλητα, ενώ παράλληλα  αποτελεί και τον σημαντικότερο τουριστικό προορισμό στο Νομό μας με μεγάλη συμβολή στην οικονομική ζωή του τόπου μας.

Ως εκ τούτου η υπόθεση τους καθαριότητας της Λίμνης είναι πρωτίστως  θέμα υγιεινής, αλλά και πολιτισμού καθώς αποτελεί τον καθρέπτη του Νομού μας για τους επισκέπτες μας.

Στην προσπάθεια του καθαρισμού της Λίμνης θα συμμετάσχει και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση    «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» ΠΡΟΤΕΚΤΑ, η οποία επικοινώνησε με την ΤΕΔΚ και έθεσε τα μέλη της στη διάθεση των συντονιστών αυτού του εγχειρήματος.

Για τον καθαρισμό θα συγκροτηθούν τρία συνεργεία με ευθύνη των τριών Δήμων και  όσοι πολίτες θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να πάνε το πρωί της Τρίτης 17

Ιουνίου στις 8.30 το πρωί στα σημεία συγκέντρωσης που είναι τα παρακάτω:

  • Δήμος Πλαστήρα στον Κόμβο Μορφοβουνίου
  • Δήμος Νεβρόπολης στο Βοτανικό Κήπο
  • Δήμος Ιταμού στον Αιλιά

Εκεί θα τους περιμένουν οι υπεύθυνοι του κάθε Δήμου για να τους δώσουν οδηγίες και να τους κατευθύνουν στους χώρους καθαρισμού.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη Αλεξάκου στο 14ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση της Άρσις για την Παγκόσμια ημέρα κατά της Παιδικής Eργασίας