Ειδήσεις

Επίσκεψη Δημάρχων στο ΤΕΙ Θεσσαλίας


Την Τετάρτη 9-3-2016, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας Καθηγητής Παναγιώτης Γούλας στα Γραφεία της Διοίκησης του Ιδρύματος είχε την τιμή να υποδεχτεί τους Δημάρχους και Αντιδημάρχους των Νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, όπου λειτουργούν τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της εξωστρέφειας που επιχειρεί το Ίδρυμα στην τοπική κοινωνία και σκοπό έχει τη γνωριμία με το ΤΕΙ, τις δομές του καθώς και το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που επιτελεί.

Το ΤΕΙ ως φορέας εκπαίδευσης, έρευνας, πολιτισμού και διάχυσης της γνώσης και της πληροφορίας, μέσω της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του, έλαβε την απόφαση και διέθεσε ως δωρεά, σημαντικό αριθμό επιστημονικών βιβλίων, σε άριστη κατάσταση βοηθώντας στον εμπλουτισμό των Δημοτικών Βιβλιοθηκών των Δήμων.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους, όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της Διοίκησης και τους ενημέρωσε σχετικά με την εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα του Ιδρύματος.

Εν συνεχεία μετέβησαν στην Κεντρική Βιβλιοθήκη, όπου τους υποδέχτηκε η Προϊσταμένη κ. Καλλιόπη Σιώκη και πραγματοποιήθηκε η παραλαβή της δωρεάς των βιβλίων. Ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης από την Βιβλιοθηκονόμο κ. Ντρογκούλη Έλενα, και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους χρήστες της. Να σημειωθεί ότι η Κεντρική Βιβλιοθήκη, είναι σε θέση να διαθέσει επιστημονικά βιβλία από τη συλλογή της, κυρίως εκείνα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Τμήματων του ΤΕΙ, όταν αυτά βρίσκονται σε διαδικασία απόσυρσης και ο αριθμός των διαθέσιμων αντιτύπων επαρκεί, σε σχολεία, σε φορείς εκπαίδευσης καθώς και σε άλλες βιβλιοθήκες.

Το ΤΕΙ Θεσσαλίας είναι πάντα ανοιχτό σε προτάσεις συνεργασίας με τους Δήμους της περιοχής, αναλαμβάνει δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και την εκπαίδευση καθώς επίσης αναπτύσσει πρωτοβουλίες αναφορικά με τη διαχείριση έργων αλλά και συνεργασιών σε ευρωπαϊκά ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα στα επιστημονικά πεδία ενδιαφέροντος του Ιδρύματος και των Δήμων. Μάλιστα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συνεργασίες, αναφορικά με την παροχή τεχνογνωσίας και πληροφοριών σε καινούργιες καινοτομίες που αναπτύσσουν οι Δήμοι.

Συζητήθηκαν οι προοπτικές και οι δυνατότητες συνεργασιών των Δήμων και του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με τη μορφή ανταλλαγής τεχνογνωσίας στην εκπαίδευση και έρευνα, κατάρτισης κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανταλλαγής, και δόμησης κοινών ερευνητικών σχημάτων.
Στα πλαίσια της ξενάγησης που έγινε στο ΤΕΙ, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις των γεωθερμικών θερμοκηπίων, τα εργαστήρια μηχανικής τροφίμων, αγροτικού εξοπλισμού και ενημερώθηκαν από τους Καθηγητές του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων κ.κ. Παπαχατζή Αλέξανδρο, Αυγουστίνο Αυγουστή, Πετρωτό Κωνσταντίνο καθώς και από τον κ. Στέλιο Κόκκα, σχετικά με το αγρόκτημα του Ιδρύματος.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Ίδρυμα η παρουσία των Δημάρχων: κ.Απόστολου Καλογιάννη (Δήμος Λάρισας), κ. Φώτη Αλεξάκου (Δήμος Καρδίτσας), κ. Παναγιώτη Σαρχώση (Δήμος Τυρνάβου) κ. Σινάνη Χρήστου (Δήμος Καλαμπάκας), κ. Γκουντάρα Αντώνιου (Δήμος Αγιάς) κ. Κολλάτου Κωνσταντίνου (Δήμος Τεμπών),

Επιπλέον τίμησαν με την παρουσία τους την συνάντηση οι Αντιδήμαρχοι: κ. Κυρίτσης Χρυσόστομος (Τρικκαίων), κ. Μπακαλάκου Σωτηρία (Καρδίτσας), κ. Αγγέλης Βασίλειος (Φαρκαδόνας) – κ.Βισβίκης Βάϊος (Κιλελέρ) , κ. Κρούπης Κωνσταντίνος (Πύλης) κ. Ζήσης Ευάγγελος (Σοφάδων) , ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ε. κ Καραγκόγκος Φώτης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου.

Τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ.Καραχάλιο, εκπροσώπησε η Ειδική Σύμβουλος κ. Βάσω Νούλα. Από τον Δήμο Κιλελέρ, παρέστη επίσης ο κ. Κ. Νταμπεγλιώτης. Παρόν ήταν επίσης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καλαμπάκας κ. Γεώργιος Γιαννάκος.

Να σημειωθεί ότι το ΤΕΙ, διέθεσε βιβλία στις κάτωθι Δημοτικές Βιβλιοθήκες των Δήμων : Λαρισαίων, Φαρσάλων, Τυρνάβου, Δημ. Διαμέρισμα Αμπελώνα Δ. Τυρνάβου , Αγιάς, Καλαμπάκας, Φαρκαδώνας, Τρικκαίων, Τεμπών , Αργιθέας, Βιβλιοθήκη Κοινοτικού Διαμερίσματος Βασιλικού Ηγουμενίτσας «Γεώργιος Καψάλης», Κιλελέρ, Κεντρικών Τζουμέρκων, Πύλης, Βιβλιοθήκη Σαρανταπόρου Δήμου Ελλασόνας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Μουζακίου, Σοφάδων, Παλαμά.

Από το ΤΕΙ Θεσσαλίας, παραβρέθηκαν επίσης οι Αναπληρωτές Πρόεδροι του Ιδρύματος κ.κ. Χαρτώνας Χρυσάφης, Βελισσαρίου Ευστάθιος και Βραχνάκης Μιχαήλ, ο Γεν. Γραμματέας του Ιδρύματος κ. Καραγιάννης Αχιλλέας, οι Διευθυντές Σχολών, κ.κ..Πλαγεράς Παναγιώτης (Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας), Μπλάνας Γεώργιος ( Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας) Κωτσόπουλος Σπυρίδων (Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών) η Πρόεδρος του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων κ. Ελένη Βογιατζή – Καμβούκου καθώς επίσης και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κ. Ζαούτσος Στέφανος.

Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η διαπίστωση ότι υπάρχουν κοινά πεδία με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης συνεργειών σε όλα τα επίπεδα, ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα επιτεύγματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην έρευνα και την καινοτομία.

Προηγούμενο άρθρο Καθαρά Δευτέρα με την ενορία
Επόμενο άρθρο Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα οι συνταξιούχοι της Καρδίτσας