Ειδήσεις

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα οι συνταξιούχοι της Καρδίτσας


Μαζική η συμμετοχή των συνταξιουχικών οργανώσεων της Καρδίτσας στην πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό που πραγματοποιήθηκε στις 9/3/2016 στην αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας.

Αρχικά η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για την κεντρική πλατεία αλλά μεταφέρθηκε λόγω καιρού.

Στην κατάμεστη αίθουσα χαιρετισμό έκανε ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και από τη σημερινή μας συγκέντρωση, που μας μετράνε παντού, και αύριο στην Αθήνα, το μήνυμα ‘’πάρτε πίσω το νομοσχέδιο-έκτρωμα που έχετε φέρει, μη το φέρνετε για κατάθεση στη Βουλή’’. Είμαστε σε ετοιμότητα εάν συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων να πάρουμε πιο αποφασιστικά μέρος σε αυτές. Είμαστε σε ετοιμότητα να προγραμματίσουμε νέες κινητοποιήσεις και πανελλαδικές και ό, τι χρειαστεί».

Και πρόσθεσε: «Δεν συμβιβαζόμαστε, αγαπητοί συνάδελφοι, με τη λογική που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΄΄ο γέγονε, γέγονε…!΄΄

Ό, τι χάσαμε είναι δικά μας. Δεν τα δανειστήκαμε από κανένα, τα έχουμε πληρώσει και τα διεκδικούμε μέχρι τέλους. Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν Υγεία, δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και όχι να μας ρίξουν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Διεκδικούμε από κει και πέρα όλα μας τα αιτήματα. Δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ό, τι μας έχουν αφαιρέσει. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, να είμαστε έτοιμοι για μεγάλες κινητοποιήσεις, εάν η κυβέρνηση τολμήσει και φέρει αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή».

Μετά τη συγκέντρωση και παρά τη βροχή, ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου οι συνταξιούχοι φώναζαν συνθήματα όπως ‘’για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία-λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία’’.

Η πορεία κατέληξε στην κεντρική πλατεία.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη Δημάρχων στο ΤΕΙ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Περιοδική έκθεση φωτογραφίας «Ταξιδεύοντας στην ανατολική Μεσόγειο μέσα από το ψηφιακό αρχείο Ελληνικού Πολιτισμού του Θ. Κορρέ (Α.Π.Θ.).»