Επίσκεψη μαθητών στο Δημαρχείο Παλαμά


Το Δημαρχείο Παλαμά επισκέφτηκαν μαθητές του 2ο Δημοτικού Σχολείου της πόλης με τους δασκάλους τους και το διευθυντή του σχολείου κ. Απ. Παπαντίνα. Οι δύο ομάδες των μαθητών, από την Γ’ και την Ε’ τάξη του σχολείου, ξεναγήθηκαν στις υπηρεσίες του δήμου και συναντήθηκαν με το δήμαρχο κ. Κων. Πατσιαλή και τον αρμόδιο για ζητήματα παιδείας αντιδήμαρχο κ. Δημ. Πάτα.

Επιπλέον, οι μαθητές της Ε’ τάξης είχαν μια ιδιαίτερη συζήτηση με το δήμαρχο. Συγκεκριμένα, επειδή σχεδιάζουν να εκδώσουν εφημερίδα στο σχολείο τους, πήραν συνέντευξη από το δήμαρχο. Ο κ. Πατσιαλής κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των παιδιών που αφορούσαν γενικότερα θέματα, όπως ο ρόλος του δημάρχου και τα έργα που υλοποιεί στο δήμο, αλλά και θέματα σχετικά με την εκπαίδευση και ειδικότερα για το σχολείο τους. 

Στη συνέχεια οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου συνάντησαν και συνομίλησαν με τον αντιδήμαρχο κ. Πάτα, ο οποίος καλωσόρισε τα παιδιά και –μεταξύ άλλων- τους παρότρυνε να ζητάνε από τους δασκάλους τους οι εκδρομές που κάνουν να είναι πάντα επιμορφωτικού χαρακτήρα, όπως η σημερινή επίσκεψη στο Δημαρχείο από την οποία θα αποκομίσουν οφέλη, αφού θα μάθουν για το δήμο, για το ρόλο της δημοτικής Αρχής και για το πώς λειτουργούν οι δημοτικές υπηρεσίες.

Ο κ. Πάτας ζήτησε από τα παιδιά και τους δασκάλους τους να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που έχει το σχολείο τους, τα οποία κατεγράφησαν και σύντομα θα γίνει παρέμβαση για την επίλυσή τους…

Προηγούμενο άρθρο Δεκάδες κλήσεις για φωτιές στις καμινάδες - στην πυροσβεστική υπηρεσία Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το «Παλαμιώτικο Καρναβάλι 2012»