Επίσκεψη του Δημάρχου Σοφάδων στον Υφυπουργό Πολιτισμού και τον Πρόεδρο του ΕΟΤ


Τις επισκέψεις σε Υπουργεία και φορείς της κεντρικής διοίκησης συνέχισε απ’ την πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου έτους ο Δήμαρχος ΣοφάδωνΜπάμπης Παπαδόπουλοςγια την προώθηση θεμάτων του δήμου.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 μαζί με το Βουλευτή Νίκο Σαλαγιάννη καθώς και το δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Κομπογιάννη επισκέφτηκαν τον Υφυπουργό Πολιτισμού Γιώργο Νικητιάδη. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα σχετικά με την τουριστική προοπτική της ευρύτερης περιοχής και τους τρόπους αξιοποίησης των πλουσίων φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών της.

Ο κ. Νικητιάδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προθέσεις και τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής όσον αφορά την αξιοποίηση των δυναμικών χαρακτηριστικών της ευρύτερης περιοχής αλλά και τους σχεδιασμούς για τη δημιουργία συνθηκών κατάλληλων και ώριμων για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ένα από τα κύρια ζητήματα που έθεσε ο Δήμαρχος Σοφάδων τόσο στον Υφυπουργό όσο και στον κ. Σαλαγιάννη ήταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εγκαταστάσεων των Λουτρών Σμοκόβου αλλά και της έκτασης των πηγών Σουλαντά προτείνοντας και ζητώντας την παραχώρηση της ιδιοκτησίας τους στο Δ. Σοφάδων προκειμένου να δημιουργηθούν καλύτερες προοπτικές ανάπτυξής τους.

Οι εγκαταστάσεις των Λουτρών Σμοκόβου αλλά και οι πηγές Σουλαντά ανήκουν ιδιοκτησιακά στον ΕΟΤ με αποτέλεσμα:

  • Να είναι δύσκολη έως αδύνατη η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων που θα επέτρεπαν την περαιτέρω ανάπτυξη της λουτρόπολης και την παροχή υπηρεσιών τέτοιων που θα μπορούσαν να προσελκύσουν επισκέπτες και λουόμενους όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.
  • Να παραμένουν αναξιοποίητες οι ιαματικές πηγές Σουλαντά οι οποίες μπορούν να εξελιχθούν σε έναν ακόμα πόλο έλξης ιαματικού τουρισμού για το Δ. Σοφάδων. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς αποτελεί και στην περίπτωση αυτή τροχοπέδη στη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για την κάλυψη των αναγκών των λουομένων.

Για τον ίδιο λόγο ο Δήμαρχος Σοφάδων επισκέφτηκε την ίδια ημέρα τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Ζήκο Κων/νο με τον οποίο συζήτησε για τη διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί προκειμένου ο δήμος να προβάλλει τα επιχειρήματά του και να διεκδικήσει την παραχώρηση της ιδιοκτησίας των Λουτρών Σμοκόβου και Σουλαντά.

Ο Βουλευτής Νίκος Σαλαγιάννης δήλωσε: «η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά προσπαθούμε και στεκόμαστε αρωγοί στις προσπάθειες που κάνει η καρδιτσιώτικη κοινωνία, ο τόπος μας, να προωθήσει τα συμφέροντά της. Τα θέματα που βάλαμε σήμερα με το Δήμαρχο Σοφάδων στον Υφυπουργό Πολιτισμού παρουσιάζουν ενδιαφέρον για μια περιοχή που έχει δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης. Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια που υπάρχουν για να τα καταφέρουμε.»

Ο Δήμαρχος Σοφάδων δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των συναντήσεων καθώς η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και του ΕΟΤ δείχνουν να πιστεύουν στις προθέσεις μας, στις προσπάθειές μας και στις δυνατότητες της περιοχής. Η παραχώρηση της ιδιοκτησίας των Λουτρών αποτελεί για μας κλειδί στις προσπάθειες που κάνουμε για την ανάπτυξη της περιοχής.»

Προηγούμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε η σύνθεση του νέου Δ.Σ του εμπορικού συλλόγου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο ΚΑΤΩ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - Μπήκαμε μέσα» τα Χριστούγεννα