ΚΑΤΩ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – Μπήκαμε μέσα» τα Χριστούγεννα


Μια πρώτη «γεύση» από το πόσο έχει επηρεάσει τους εκδρομείς η οικονομική κρίση πήραν οι ξενοδόχοι της περιοχής μας την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Παρ’ ότι λοιπόν οι επιχειρηματίες του κλάδου έριξαν κατά πολύ τις τιμές, δεδομένου πως τον χειμώνα τα πάγια έξοδά τους είναι αυξημένα σε σύγκριση με τους καλοκαιρινούς μήνες, εν τούτοις «μπήκαν μέσα», περιγράφοντας –μετά από αυτό το στραπάτσο- το μέλλον τους δυσοίωνο. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων της Λίμνης Πλαστήρα κ. Γιάννη Βασιλάκο, τις ημέρες των Χριστουγέννων η κίνηση ήταν εξαιρετικά πεσμένη, σε αντίθεση με αυτή της Πρωτοχρονιάς, ενώ για το τριήμερο των Φώτων που έρχεται, ενώ τα τηλέφωνα χτυπούν, ο ίδιος κρατά τις επιφυλάξεις του λόγω των προγνωστικών για τον καιρό.

 

Μειωμένη πληρότητα – Δημοφιλής προορισμός

 

Και παρ’ ότι η Λίμνη Πλαστήρα παραμένει δημοφιλής και αγαπημένος προορισμός για τους εκδρομείς, η «αγάπη» αυτή δεν καταγράφηκε και στα ποσοστά πληρότητας των καταλυμάτων. Συγκεκριμένα για την περίοδο των Χριστουγέννων η πληρότητα έφτασε μετά βίας το 60%, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες συγκριτικά με τις άλλες χρονιές, ενώ την Πρωτοχρονιά κυμάνθηκε σε μεγαλύτερα επίπεδα της τάξεως του 80%-85%. Όσον αφορά στο τριήμερο των Θεοφανείων, το ενδιαφέρον είναι αρκετό, αλλά οι κρατήσεις συγκρατημένες. Όπως επεσήμανε ο κ. Βασιλάκος, ακόμη και οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν το κατάλυμα της αρεσκείας τους. Ως γνωστόν, η περιοχή διαθέτει καταλύματα για όλα τα βαλάντια!

 

Φαγητό μία φορά την ημέρα

 

Πεσμένοι φυσικά ήταν και οι τζίροι στα καταστήματα εστίασης της περιοχής. Όπως μας είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εστιατορίου – Καφέ Περιφέρειας Λίμνης Πλαστήρα κ. Θανάσης Δημητρίου, τα έσοδα ήταν πεσμένα γύρω στο 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που ήταν ήδη χαμηλά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα –όπως είπε- ήταν το γεγονός ότι οι επισκέπτες έτρωγαν μία φορά την ημέρα (και κυρίως μεταξύ μεσημεριού και απογεύματος), προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να εξοικονομήσουν χρήματα. Σε καμία περίπτωση, όπως επεσήμανε, δεν καλύφθηκε η χασούρα του προηγούμενου διαστήματος και εναπόθεσε τις ελπίδες του στο…Θεό!

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Δημάρχου Σοφάδων στον Υφυπουργό Πολιτισμού και τον Πρόεδρο του ΕΟΤ
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας για τον ΕΟΠΥΥ