Ειδήσεις

Επίσκεψη του Κινήματος Αλλαγής Καρδίτσας στον ΕΛΓΑ


Το παράρτημα ΕΛΓΑ Λάρισας επισκέφθηκε, κλιμάκιο της Ν.Ε. Καρδίτσας του Κινήματος Αλλαγής. Οι υποψήφιοι βουλευτές και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής συζήτησαν με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ, Λιόντο Μιχάλη παρουσία της επόπτριας του Ν. Καρδίτσας Αναστασίας Τσάτσακαι του εκπροσώπου των εργαζομένων Καψάλη Ιωάννη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.

Στο κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής ήταν: Το μέλος της Κ.Ε. και υποψήφιος βουλευτής Παπαγεωργίου Σωτήρης, ο υποψήφιος βουλευτής Κουκόσιας Νίκος, το μέλος της Ν.Ε. και υποψήφιος βουλευτής Ντράχας Στέφανος, ο γραμματέας της Ν.Ε. Γανιάς Νίκος και το μέλος της Ν.Ε. και υπεύθυνος του αγροτικού τομέα Τέλιος Κώστας.

Είναι φανερό στους Έλληνες αγρότες, ότι η κυβέρνηση  δεν έχει ούτε στόχους, ούτε συγκεκριμένο Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του αγροτικού τομέα ο οποίος με τα κατάλληλα εφόδια μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάταση τόσο της τοπικής όσο και της Εθνικής οικονομίας. Αντιθέτως, καθημερινά ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλο αριθμό προβλημάτων.

Γνωρίζοντας τα προβλήματα των αγροτών και θέλοντας να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε τους  βήμα,είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις.Για το λόγο αυτό Ζητήσαμε

  1. Να γίνεται άμεσα ο έλεγχος της ζημιάς, η υποβολή του πορίσματος και η πληρωμή του παραγωγού για να μπορέσει να ανταπεξέρθει σε αυτό το περιβάλλον αβεβαιότητας στο οποίο έχει υπεισέρθει. Για να πραγματοποιηθούν  όμως αυτοί οι έλεγχοι με αμεσότητα χρειάζεται αρκετό προσωπικό είτε μόνιμο είτε έκτακτο.
  2. Να προσαρμοστεί το θεσμικό πλαίσιο και να καλύπτει περισσότερα ζημιογόνα αίτια, κυρίως λόγω της κλιματικής αλλαγής, χωρίς όμως να αυξηθεί το ασφάλιστρο.
  3. Να μειωθεί η υφιστάμενη ασφαλιστική εισφορά από το 4% στο 3% του συνολικού τζίρου.
  4. Να γίνεται συμψηφισμός των αποζημιώσεων με τα χρέη που έχει κάποιος παραγωγός στον ΕΛΓΑ. Σήμερα ο παραγωγός που χρωστά ασφαλιστικά στον ΕΛΓΑ δεν παίρνει αποζημίωση, η οποία στο μέλλον χάνεται, το χρέος όμως συνεχίζει να υπάρχει.

 

Ενημερωθήκαμε επίσης και για τα προβλήματα του προσωπικού του ΕΛΓΑ για τα οποία ζητάμε την επίλυσή τους.

 

  1. Μείωση των έκτακτωνμετακινήσεων του προσωπικού από το ένα υποκατάστημα στο άλλο κατά βάση των συμβασιούχων.
  2. Αύξηση της ημερήσιας αποζημίωση για τα εκτός έδρας και την κάλυψη του οχήματος και των φθορών του, καθώς τώρα είναι πολύ μικρή.
  3. Αύξηση επίσης της αποζημίωσηςγια τον αριθμό κτημάτων, στρεμμάτων και δένδρων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η ομιλία του Δ. Θεοδωρόπουλου εις τα Ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου κ. Τιμοθέου
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα