Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6:00΄μ.μ., θα μεταβεί στο Κέντρο Δεξιώσεων «Επαυλη» στο Καλλιφώνι Καρδίτσας για την ετήσια εκδήλωση του Απολογισμού του έργου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Την όλη εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία των Κατηχητικών Συναντήσεων της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, επί τη μνεία της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Σοφίας, Ιωάννου Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσης.

Στις 11:30΄π.μ., θα παραστεί στην εκδήλωση του Συλλόγου Τριτέκνων της επαρχίας Φαρσάλων στο Κτήμα Αίγλη.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα με θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Ιωάννην ιερόν Ευαγγέλιον» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Θα προηγηθεί η ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο (5:30΄μ.μ.).

Την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και ώρα 8:30΄μ.μ., θα πραγματοποιήσει την έναρξη των Συνάξεων φοιτητών και νέων, τις οποίες ο ίδιος θα επιμελείται, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18 στην Καρδίτσα.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου, την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Κόκκινη Εκκλησιά Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Κινήματος Αλλαγής Καρδίτσας στον ΕΛΓΑ
Επόμενο άρθρο Το ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι