Ειδήσεις

Επίσκεψη του Συλλόγου Τριτέκνων στον Δήμαρχο Παλαμά


Ο σύλλογος  τριτέκνων Ν. Καρδίτσας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Παλαμά, στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος  Κος Γεώργιος Σακελλαρίου, ο Αντ/ρχος Οικονομικών Κος Ιάσων Τσιρώνης, οι Πρόεδροι της Δ.Κ. Παλαμά Κος Βάιος Μπακαβέλος και του συλλόγου Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας Κος Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος και το μέλος του συλλόγου Κος Χρήστος Γρίβας.

Κατά την συνάντηση υποβλήθηκαν εγγράφως αιτήματα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες του συλλόγου. Βασικό αίτημα απετέλεσε η μείωση των Δημοτικών τελών. Ένα αίτημα δίκαιο με ελάχιστο κόστος επιβάρυνσης του δημοτικού προϋπολογισμού. Ένα αίτημα ώριμο για το οποίο ο Δήμαρχος Κος Σακελλαρίου υποσχέθηκε ότι θα το εισηγηθεί στην ομάδα του  και στη συνέχεια στο Δημοτικό συμβούλιο για την ψήφησή του. Να σημειώσουμε ότι εκατοντάδες Δήμοι έχουν προβεί σε σημαντικές μειώσεις των δημοτικών τελών σε τρίτεκνες οικογένειες και αυτό διότι μετά την ψήφιση του Νόμου 4368 ΦΕΚ 21  Α αρ. 13  δίνει τη δυνατότητα στο δημοτικό συμβούλιο και μόνο αυτό, να αποφασίζει για τη μείωση των Δημοτικών τελών.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της διανομής – με το πρόγραμμα των αποσυρόμενων φρούτων – προς τα μέλη του συλλόγου, με εισοδηματικά κριτήρια. Το πρόγραμμα προβλέπει τη συνεργασία των δύο φορέων. Ο Πρόεδρος του συλλόγου Κος Θεοδωρόπουλος  επέδωσε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Τσιρώνη Ιάσων τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αναμένουμε την υλοποίηση του προγράμματος.

   Ελπίζουμε οι δεσμεύσεις να γίνουν πραγματικότητα. Είναι επιτακτική ανάγκη μέσα από την επίλυση των  προβλημάτων, να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία  μέσω των κοινωνικών δομών και ευαισθησιών στον παράγοντα άνθρωπο.

Βράβευση εισαχθέντων μαθητών Τριτέκνων οικογενειών  στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Τους μαθητές τριτέκνων οικογενειών  που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, θα  βραβεύσει ο σύλλογος Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας σε ειδική εορταστική εκδήλωση.

Για την καταγραφή των εισαχθέντων μαθητών, θα πρέπει οι τρίτεκνες οικογένειες μέλη του συλλόγου, που έχουν επιτυχόντα παιδιά στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι.  να το δηλώνουν προσκομίζοντας βεβαίωση σπουδών στα γραφεία κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη απο 17,00 εως 20,00 μέχρι  3/11/2016. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2441101485.

Επίσης γίνεται γνωστό από το σύλλογο ότι θα ξεκινήσουν τα δωρεάν τμήματα πληροφορικής και εκμάθησης σκακιού το Σάββατο 22/10/16.

 

Προηγούμενο άρθρο Σεραφείμ Δ. Μπαζάνης : Δανεικές ευθύνες
Επόμενο άρθρο Κ. Τσιάρας: Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση το τοπίο για τις περικοπές στους συνταξιούχους αγρότες