Ειδήσεις

Επίσκεψη του Συντονιστή Αποκεντρωμένης στην 27η Agrotica


Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας,  Νικόλαος Ντίτορας, επισκέφτηκε την Πέμπτη, 1  Φεβρουαρίου 2018  τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 27ης Διεθνούς Έκθεσής Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων – Agrotica, όπου παρευρέθη στα εγκαίνια , που πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου.

Η Agrotica είναι η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου και συγκαταλέγεται στις πρώτες εκθέσεις του αγροτικού τομέα της Ευρώπης.

Ο Συντονιστής, στην πρόσκληση που του έγινε για να συμμετάσχει, δεν θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί και να λείψει  από την διοργάνωση, δεδομένου του αγροτικού χαρακτήρα του Θεσσαλικού κάμπου, που περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη πεδιάδα και σιτοβολώνα της Ελληνικής επικράτειας, και έχει χαρακτηριστεί ως η παραγωγικότερη περιφέρεια σε γεωργικά προϊόντα πρώτης ύλης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων, ο Συντονιστής είχε την ευκαιρία να βρεθεί και να συνομιλήσει με τον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης κ. Ε. Αποστόλου,τον Υφυπουργό Αγροτικής ανάπτυξης Β. Κόκκαλη, με τον  πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τ. Τζήκα, τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, Ηπείρου-Δυτικής  Μακεδονίας κ. Β. Μιχελάκη και Αιγαίου κ. Ν. Θεοδωρίδη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Μπακογίαννη, τις βουλευτές του Σύριζα, Καρδίτσας κ. Π. Βράντζα και Χαλκιδικής κ. Α. Ιγγλέζη και με αλλούς εκπρόσωπους των ΟΤΑ Α ΚΑΙ Β βαθμού καθώς και με εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα .Επίσης,ενημερώθηκε για τις καινοτόμες νέες τεχνολογίες που παρουσίασε το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας (iBO) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στο πλαίσιο της 27ης Διεθνούς Έκθεσης Agrotica.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Δ. Καρδίτσας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
Επόμενο άρθρο Όλες οι γυναίκες στο αγροτικό συλλλητήριο