Ειδήσεις

Όλες οι γυναίκες στο αγροτικό συλλλητήριο


Οι Σύλλογοι Γυναικών Καρδίτσας και Σέκλιζας και η Ομάδα Γυναικών Ταμασίου, χαιρετίζουμε τους μικρομεσαίους αγρότες, που δίνουν το αγωνιστικό τους παρών με αιτήματα επιβίωσης, στα μπλόκα του αγώνα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Κάθε χρόνο χειροτερεύει η θέση της μικρομεσαίας αγροτιάς και χιλιάδες αγρότες της χώρας μας οδηγούνται στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα. Γι αυτό παλεύουν ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που τους τσακίζουν, μέτρα της κυβέρνησης και της αντιλαϊκής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών είναι και δικός μας αγώνας, καθώς τα προβλήματα της φτωχής αγροτιάς αφορούν κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας, είτε η ίδια είναι αγρότισσα είτε όχι.

Καλούμε τη γυναίκα της υπαίθρου, την αγρότισσα να δώσει το δικό της παρόν στα μπλόκα του αγώνα, καθώς κάθε αντιλαϊκό μέτρο τη χτυπά διπλά και τριπλά. Να πάρει θέση στον αγώνα δίπλα στον αγρότη άνδρα της, αδελφό, πατέρα ή γιο.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή τους και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Θα είμαστε παρούσες στο κάλεσμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών που απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η ΕΟΑΣΚ στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 3 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης «AGROTICA», που θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 

Καμιά μόνη της,

Οργανωμένα αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Συντονιστή Αποκεντρωμένης στην 27η Agrotica
Επόμενο άρθρο Γ. Κωτσός: Η Συνοχή της Ευρώπης περνά μέσα από την Αυτοδιοίκηση