Επίσπευση των αγροτικών έργων στο πρόγραμμα Αλεξ. Μπαλτατζής


  O Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Καρδίτσας Δημήτρης Σιούφας έστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρη Χατζηγάκη για την ένταξη νέων έργων αγροτικών υποδομών στο Νομό Καρδίτσας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»:

«Στις 20 Αυγούστου 2008 πραγματοποιήθηκε συνάντησή μου στη Βουλή με τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρο Κοντό, τον τότε Ειδικό γραμματέα του Υπουργείου κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Σκιαδά, κατά την οποία αξιολογήθηκαν οι προτάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας για ένταξη έργων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Στη συνάντηση αυτή εκτιμήθηκε ότι μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα μια σειρά έργων βασικών αγροτικών υποδομών συνολικού προϋπολογισμού 74,6 εκατ. ευρώ λόγω των μεγάλων αναγκών του Νομού Καρδίτσας. Τα έργα αυτά επιλέχθηκαν με βάση την ωριμότητα, την αναπτυξιακή τους συνεισφορά στο αγροτικό εισόδημα και την τοπική οικονομία και αναλύονται στον παρακάτω πίνακα:

Έργο

 Προϋπολογισμός

(εκατ. €)

1

Αρδευτικό δίκτυο Λάρισας – Ορφανών

37,4

2

Αντικατάσταση κεντρικών διωρύγων Ταυρωπού

14

3

Λιμνοδεξαμενές:

– Άρνης (Δ.Δ. Κυψέλης)

– Σοφάδων (Δ.Δ. Σοφάδων, Πασχαλίτσας, Δασοχωρίου)

– Φύλλου (Δ.Δ. Αστρίτσας, Ιτέας, Λεύκης)

– Ιτάμου (Δ.Δ. Καλλιθήρου)

15,9

4

Έργα αναδασμών:

– Ιθώμης (Δ.Δ. Καππά-Χάρμα),

– Μουζακίου  (Δ.Δ. Μαυρομματίου),

– Καρδίτσας (Δ.Δ. Αγιοπηγής)

Μελέτη αναδασμού:

– Άρνης (Δ.Δ. Κυψέλης),

– Σοφάδων (Δ.Δ. Γεφυρίων και Αγ. Βησσαρίου)

6,7

5

Αγροτικός εξηλεκτρισμός

0,6

Σύνολο

74,6

 Καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει περαιτέρω εξέλιξη, θεωρούμε απαραίτητη την επίσπευση των διαδικασιών για την ένταξη των αναφερόμενων έργων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», προς όφελος των αγροτών του Νομού Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, αλλά και του ίδιου του Προγράμματος, λόγω της δυνατότητας γρήγορης απορρόφησης κονδυλ

Προηγούμενο άρθρο Δρομολογείται η επέκταση του Σχεδίου Πόλης στις νέες περιοχές
Επόμενο άρθρο Εορτάσθηκε η μνήμη της Αγ. Μαρίνας στο Μαυρομμάτι