Επαναλειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης για το 2015


Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Π.Ε. Καρδίτσας, γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (πρώην Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), επαναλειτουργούν οι παιδικές κατασκηνώσεις του εν λόγω Υπουργείου στο Σούνιο Αττικής, για το έτος 2015.

Η διαμονή των παιδιών στις παιδικές κατασκηνώσεις θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, εκτός των εξόδων εισιτηρίων μετακίνησης από τον τόπο διαμονής τους μέχρι την Αθήνα και αντιστρόφως, που θα γίνεται με λεωφορεία με την συνοδεία υπαλλήλων της ΔΑΟΚ, τα οποία θα βαρύνουν τους κατασκηνωτές.

Σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή Κατασκηνώσεων, αναφέρει μεταξύ των άλλων και τα εξής:

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις έχουν παιδιά αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων, δασεργατών και ψαράδων) από όλη τη Χώρα, καθώς και υπαλλήλων του πρώην ΥΠΑΑΤ, των Νομικών του Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των αιρετών Περιφερειών, βάσει των αιτήσεων που θα υποβάλλουν οι γονείς και μόνον εφόσον αυτά:

α.  Είναι ηλικίας 7 έως 15 χρόνων (ημερομηνία γέννησης από 1/1/2000 μέχρι και 31/12/2008).

Η ηλικία βεβαιώνεται υποχρεωτικά με πιστοποιητικό γέννησης ή άλλο δημόσιο έγγραφο (π.χ. βιβλιάριο ασθενείας, αστυνομική ταυτότητα).

β. Δεν πάσχουν από κάποια μεταδοτική ή ψυχική νόσο ή κάποιο άλλο αίτιο, που θα τα εμποδίζει να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης (κολύμπι, αθλοπαιδιές, κλπ.).

Το γεγονός αυτό θα αποδεικνύεται από σχετική γνωμάτευση ιατρού.

Επιπλέον, για τα παιδιά των αγροτών χρειάζεται και βεβαίωση από την Κοινότητα ή τον Συνεταιρισμό ή τον Αγροτικό ή Δασικό Σύλλογο που ανήκουν οι γονείς, ότι πράγματι αυτοί είναι αγρότες.

  1. ΑΤΟΜΙΚΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στην κατασκήνωση θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το ατομικό βιβλιάριο υγείας.

  1. ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ – ΗΛΙΚΙΕΣ

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι είναι:

α.  Από 29-06-2015 μέχρι 12-07-2015 (ηλικία 7-12 χρόνων, αγόρια – κορίτσια, μικτή).

β.  Από 12-07-2015 μέχρι 25-07-2015 (ηλικία 7-12 χρόνων, αγόρια – κορίτσια, μικτή).

      γ.  Από 25-07-2015 μέχρι 07-08-2015 (ηλικία 13-15 χρόνων, αγόρια – κορίτσια).

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα όρια ηλικίας.

  1.   Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων – επιλογή     

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα κατατίθενται για το Νομό Καρδίτσας στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Λεωφ. Δημοκρατίας 46, 431 00 ΚΑΡΔΙΤΣΑ).

α.  Για τη 2η κατασκηνωτική περίοδο μέχρι 03/07/2015 και

β.  Για την 3η κατασκηνωτική περίοδο μέχρι 17/07/2015.

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβαίνουν τη δυναμικότητα της κατασκήνωσης, θα γίνεται επιλογή με κλήρωση. Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και ενός μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Κατασκηνώσεων του Υπουργείου.

 

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι τα υποδείγματα των αιτήσεων και των λοιπών δικαιολογητικών μπορείτε να τα αναζητήσετε στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας, στους Δήμους του Νομού και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minagric.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ Π.Ε. Καρδίτσας στο τηλέφωνο 24413-55226 (υπεύθυνος υπάλληλος ο κ. Δ. Σακκαγιάννης).

Προηγούμενο άρθρο Ο Ν. Μιχαλάκης για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων
Επόμενο άρθρο Κ. Παπαλός: Τεράστια η συνεισφορά της ΑΝΚΑ στην ανάπτυξη του τόπου