Ο Ν. Μιχαλάκης για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων


Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών ο βουλευτής Καρδίτσας, Νίκος Μιχαλάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή αναφορικά με τους ελέγχους της εφοδιαστικής αλυσίδας υγρών καυσίμων και την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές επισημαίνουν ότι  στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, την ίδια ώρα που χιλιάδες πολίτες υποφέρουν, κάποιοι επιτήδειοι θησαυρίζουν ακόμα. Οι εκτιμώμενες απώλειες από το λαθρεμπόριο καυσίμων είναι της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ ανά έτος, παρά τις ενέργειες ελέγχου, όπως η εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, σύμφωνα με το νόμο 784/2009. Το μέτρο ωστόσο  είναι απαραίτητο να επεκταθεί σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα υγρών καυσίμων και να υπάρξει έλεγχος εισροών-εκροών και στα πλωτά μέσα μεταφοράς, στα πρατήρια του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στις εγκαταστάσεις των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών και διυλιστηρίων καθώς και στα πρατήρια αφορολόγητων καυσίμων.

Οι βουλευτές ερωτούν αν προβλέπονται μέτρα για τον πλήρη έλεγχο της αγοράς καυσίμων, ποιο το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους και το προβλεπόμενο κέρδος για το κράτος. Ζητάνε επίσης πληροφόρηση γύρω από το εκτιμώμενο όφελος για τον καταναλωτή και, τέλος, θέτουν το ζήτημα οργάνωσης και συντονισμού των ελέγχων στις Περιφέρειες.

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Καρδίτσας σε συγκέντρωση - διαμαρτυρία
Επόμενο άρθρο Επαναλειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης για το 2015