Επανέρχεται το δρομολόγιο του Intercity Καλαμπάκα-Αθήνα


 

 

Την πολύ καλή είδηση της επαναφοράς της πρωινής αμαξοστοιχίας Inter City από Καλαμπάκα – Αθήνα και αντίστροφα, ανακοίνωσε χθες ο Αντιπρόεδρος της ΓΑΙΟΣΕ κ. Χρήστος Καρέτσος στη συνάντηση που είχε με τον Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας, στα γραφεία του συλλόγου. Ο κ. Καρέτσος τόνισε ότι η δέσμευση αυτή από μέρους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι γεγονός και μάλιστα εντός ολίγων ημερών (πιθανότατα την ημέρα της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου) στελέχη της εταιρείας θα έρθουν στην πόλη μας προκειμένου να ανακοινώσουν οτιδήποτε νεότερο σχετικά.

  

Βαθιά στην τσέπη

Ωστόσο, το χέρι βαθιά στην τσέπη  καλούνται να βάλουν όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν με το τρένο καθώς τα εισιτήρια πρόκειται να αυξηθούν έως και 80% (εάν δεν αυξήθηκαν ήδη) από τις σημερινές τιμές, για όλα τα δρομολόγια που θα συνεχίσουν να υφίστανται καθ’ ότι θα υπάρξει και προσωρινή αναστολή ή και κατάργηση για κάποια εξ αυτών. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντωνίου κάλεσε τον κόσμο να κάνει υπομονή, αφού αυτές οι αυξήσεις είναι αναπόφευκτες και γίνονται στα πλαίσια της εξομοίωσης των τιμών των εισιτηρίων του ΟΣΕ με αυτά των ΚΤΕΛ στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για δραστική μείωση των ελλειμμάτων και με απώτερο στόχο η εταιρία να καταστεί βιώσιμη μέσα στο 2011.

Άλλα θέματα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Καρέτσου με τον Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου Καρδίτσας, συζητήθηκαν και θέματα αναφορικά με τις καταργήσεις δρομολογίων στον κεντρικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης, την κατάργηση των εκπτώσεων, την προέκταση της γραμμής από Καλαμπάκα προς Κοζάνη, Φλώρινα, Ηγουμενίτσα, εξωτερικό, δυτική πύλη της Ελλάδος, την ανάπτυξη προαστιακού σιδηροδρόμου μεταξύ Βόλου – Λάρισας – Καρδίτσας – Τρικάλων – Καλαμπάκας εν όψει των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, οι μετατάξεις του προσωπικού του ΟΣΕ κλπ.

Προηγούμενο άρθρο Πρωτοχρονιάτικη συναυλία με την νεανική μικτή χορωδία butelion classics chorus της bitola
Επόμενο άρθρο Ο Απ. Αναστασίου ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. Καρδίτσας