Πρωτοχρονιάτικη συναυλία με την νεανική μικτή χορωδία butelion classics chorus της bitola


Σε όλες τις αναπτυγμένες πολιτισμικά και μουσικά χώρες και πόλεις τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι ταυτισμένες με εορταστικές συναυλίες Μετά την μεγάλη επιτυχία της Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων ο Νίκος Ευθυμιάδης και οι Συνεργάτες του προσφέρουν στους συμπολίτες μια πολύ αξιόλογη καλλιτεχνική εκδήλωση.

      Με ένα επαγγελματικό φωνητικό σύνολο θα ανοίξει τις εκδηλώσεις του για το 2011 το 29ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 στις 11:30 πμ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

      Συγκεκριμένα θα εμφανιστεί το επαγγελματικό φωνητικό σύνολο BUTELION CLASSICS CHORUS της Bitola αποτελούμενο από 13 άτομα υπό την Διεύθυνση της Λιλιάνας Τραϊκόφσκα.

Θα ερμηνεύσουν έργα της Ορθόδοξης Πολυφωνικής  παράδοσης καθώς και έργα σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής.

Πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο φωνητικό σύνολο αποτελούμενο από 13 επαγγελματίες εκτελεστές  που ερμηνεύουν έργα είτε a capella είτε με οργανική συνοδεία.

      Το Φεστιβάλ υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας , της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

  Η μουσική παράδοση της Καρδίτσας ήταν πάντα συνδεδεμένη με τις κλασικές χορωδιακές συναυλίες, όπως σε πολλές άλλες πόλεις του κόσμου.

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη του Δημάρχου Καρδίτσας με τους Αντιδημάρχους
Επόμενο άρθρο Επανέρχεται το δρομολόγιο του Intercity Καλαμπάκα-Αθήνα