Ειδήσεις

Επικινδυνότητα στο δρόμο πρόσβασης από την Επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Μουζακίου προς την ε.ο. Φαναρίου-Μαγούλας


Η Περιβαλλοντική Οικολογική Παρέμβαση Μουζακίου -Παμίσου-Ιθώμης, Νομού Καρδίτσας

«ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ»

«Για επικινδυνότητα στο δρόμο πρόσβασης από την Επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Μουζακίου προς την Επαρχιακή οδό Φαναρίου-Μαγούλας»

Αγαπητοί Πολίτες

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την περιβαλλοντική καταστροφή πλησίον του ανισόπεδου κόμβου Φαναρίου,  «δόθηκε στην κυκλοφορία» ο δρόμος πρόσβασης της Οδού Καρδίτσας-Μουζακίου με την Οδό Μαγούλας- Φαναρίου, χωρίς να τοποθετηθεί η απαραίτητη και προβλεπόμενη για λόγους ορατότητας  σήμανση στις δύο συνδέσεις με τους προαναφερόμενους επαρχιακούς δρόμους, χωρίς πλήρη την εκατέρωθεν του δρόμου  χωμάτινη κατασκευή για την απορροή των επιφανειακών υδάτων και τη σχετική διαμόρφωση και προσαρμογή των πρανών.

Η κατασκευή της συνδετήριας αυτής οδού είναι ΄΄ πρόχειρη και επικίνδυνη ΄΄ υποβάθμισε το περιβάλλον και  με τις βροχές είναι σοβαρότατο  το ενδεχόμενο να υπάρξουν πετροπτώσεις και  κατακρημνίσεις  βράχων  στο δρόμο, γεγονός το οποίο αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα θα αποβεί σε βάρος της ασφαλούς μετακίνησης των διερχομένων Πολιτών και οχημάτων, επιβεβαιώνοντας τις προ έτους και πλέον καταγγελίες μας για έλλειψη χρησιμότητας και άλλης σκοπιμότητας της διάνοιξης.

Προειδοποιούμε  τους διερχόμενους οδηγούς αλλά και τους πεζούς  Πολίτες να είναι προσεκτικοί και μέχρι να γίνουν «σ’ αυτόν το δρόμο» οι νομίμως προβλεπόμενες  εργασίες για ασφαλή διέλευση και να τοποθετηθεί η σήμανση σε  είσοδο-έξοδο , να μην τον χρησιμοποιούν.

Δεν γνωρίζουμε αν  κάποια υπηρεσία «παρέλαβε αυτό το έργο» και επέτρεψε τη διέλευση ,  ελέγχοντας τις  κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές προϋποθέσεις για την ασφάλεια των Πολιτών.

Δυστυχώς κάθε προσπάθεια να συναντήσουμε και να ενημερώσουμε τον κ.  Αντιπεριφερειάρχη δεν είχε κανένα  αποτέλεσμα, οι ερωτήσεις μας δε και επισημάνσεις  προς  τον Δήμαρχο Μουζακίου σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν προκάλεσαν καμία ενέργεια.

Καλούμε κάθε αρμόδιο να παρέμβει για  να ελεγχθεί αυτή η υπόθεση και  να αποδοθούν ευθύνες σ αυτούς που μεθόδευσαν, υλοποίησαν και επέτρεψαν να συντελεσθεί η περιβαλλοντική καταστροφή και η σημερινή επικινδυνότητα.

Κυρίαρχη απαίτηση όλων μας είναι  η περιβαλλοντική αποκατάσταση .

 

Για την Περιβαλλοντική και Οικολογική Παρέμβαση

Τσιρογιάννης Ε., Χαντζηγούλας  Χ., Γιώτης Λ., Ντόντος Χ., Βασιλάκος Α.

 

mouzakinews.gr

Προηγούμενο άρθρο Σε Λιμνοθάλασσα μετατράπηκαν τα χωριά Πέτρινος και Φύλλο απο την υπερχείλιση του Ενιπέα
Επόμενο άρθρο Περιοδική έκθεση φωτογραφίας «Ταξιδεύοντας στην ανατολική Μεσόγειο μέσα από το ψηφιακό αρχείο Ελληνικού Πολιτισμού του Θ. Κορρέ (Α.Π.Θ.).»