Ειδήσεις

Περιοδική έκθεση φωτογραφίας «Ταξιδεύοντας στην ανατολική Μεσόγειο μέσα από το ψηφιακό αρχείο Ελληνικού Πολιτισμού του Θ. Κορρέ (Α.Π.Θ.).»


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας φιλοξενεί από τις 17 Μαρτίου 2016 έως τις 18 Μαΐου  2016 την έκθεση φωτογραφίας «Ταξιδεύοντας στην ανατολική Μεσόγειο μέσα από το ψηφιακό αρχείο Ελληνικού Πολιτισμού του Θ. Κορρέ (Α.Π.Θ.).»

Η έκθεση, που αποτελεί παραγωγή του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, παρουσιάστηκε αρχικά σε αυτό κατά το διάστημα 23-5 έως 16-9-2015 στο πλαίσιο της 5ης Biennale Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και κατόπιν μεταφέρθηκε στην Αθήνα, στο κέντρο Ελληνικός Κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από τις εκπαιδευτικές εκδρομές του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Μέσα από εντυπωσιακές εικόνες και κατατοπιστικά κείμενα προβάλλονται στο ευρύ κοινό οι περιοχές και τα μνημεία κατά μήκος των παραλίων της ανατολικής Μεσογείου με την έντονη παρουσία των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως την σύγχρονη εποχή.

Η παρουσίαση αρθρώνεται σε επτά ενότητες, σε μία νοητή διαδρομή που έχει αφετηρία την περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα παράλια της Μ. Ασίας, και προχωρά στο νοτιοανατολικό τμήμα της λεκάνης της Μεσογείου, για να καταλήξει στη χερσόνησο του Σινά και την Αίγυπτο. Ο επισκέπτης με την περιήγησή του στην έκθεση θα ταξιδέψει σε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, σε αρχαιολογικούς χώρους, οικισμούς και περιοχές όπου έζησαν και έδρασαν ελληνικές κοινότητες.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, στις 18:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας και θα ακολουθήσει περιήγηση στην έκθεση και παρουσίαση των ενοτήτων της από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η έκθεση θα είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό καθημερινές (εκτός Δευτέρας) και Σαββατοκύριακα, τις εργάσιμες ώρες του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας, από 08:00 έως 15:00.

Πληροφορίες:

Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας (τηλ. 24410-61564, efakar@culture.gr, hhttp:\\ldepka.culture.gr )

Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας (τηλ. 24410-25219, amk@culture.gr, fb/AρχαιολογικόΜουσείοΚαρδίτσας)

Προηγούμενο άρθρο Επικινδυνότητα στο δρόμο πρόσβασης από την Επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Μουζακίου προς την ε.ο. Φαναρίου-Μαγούλας
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ