Επιμένει για την έκταση στο «Τσιφλικάκι» ο Δήμος Καρδίτσας


Θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου, Δημοτικού Σχολείου και διαμόρφωση αθλητικού πάρκου.

Το αίτημα της παραχώρησης δημόσιας έκτασης στη θέση «Τσιφλικάκι», προκειμένου να καλύψει σημαντικές ανάγκες, επαναφέρει προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δήμος Καρδίτσας.

Σε επιστολή του προς την Διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας που κοινοποιείται προς τον Γενικό Γραμματέα κ. Φώτη Γκούπα, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης επισημαίνει τα εξής:

«Επανερχόμαστε στο αίτημά μας σχετικά με την παραχώρηση δημόσιας έκτασης στη θέση «Τσιφλικάκι» της πόλεως Καρδίτσας προς το Δήμο Καρδίτσας, για την εξυπηρέτηση των κάτωθι αναγκών:

1.Έκταση 5 στρεμμάτων, για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου δίπλα στο νέο κτίριο του Μουσικού Γυμνασίου, μετά τη σχετική δέσμευση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη χρηματοδότηση του εν λόγω έργου.

2.Έκταση 6 στρεμμάτων, για την κατασκευή νέου κτιρίου για τη στέγαση του 19ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, μετά από συνεργασία του Δήμου Καρδίτσας με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας.

3.Έκταση πλέον των 6 στρεμμάτων για την κατασκευή υπαίθριων αθλητικών χώρων στην περιοχή «Τσιφλικάκι», για την εξυπηρέτηση τόσο των αναγκών των σχολικών μονάδων όσο και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Υπενθυμίζουμε πως για τη συγκεκριμένη παρέμβαση, ο Δήμος Καρδίτσας έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του έτους 2008 έργο με τίτλο «Διαμόρφωση αθλητικού πάρκου στη θέση Τσιφλικάκι Δήμου Καρδίτσας» και διατιθέμενο ποσό 80.000 €.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να παραχωρηθεί το σύνολο των παραπάνω εκτάσεων στο Δήμο Καρδίτσας, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή των απαραίτητων υποδομών.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας

Δομήνικος Βερίλλης»

Προηγούμενο άρθρο Μνημόνιο Συναντίληψης & συνεργασίας Υπ. Παιδείας & οργανωτικής επιτροπής αγώνων special Olympics – Αθήνα 2001
Επόμενο άρθρο Εγκαινιάστηκε το κέντρο Χλωρίδας & Πανίδας των Αγράφων της Πίνδου