Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων διοργανώνεται στην Οξυά


Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στους αγώνες του έθνους θα πραγματοποιηθεί το πρωϊ της Κυριακής 19 Οκτωβρίου, στην ΟΞΥΑ και συγκεκριμένα στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής του οικισμού «Πλατάνια», τόπο καταγωγής του Απόστολου Καραβίδα, πρώτου από το νομό Καρδίτσας πεσόντα στον πόλεμο του 1940 – 41.

Η εκδήλωση οργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με πρωτοβουλία του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, ο οποίος έχει εντάξει αυτή στα πλαίσια των καθιερωμένων ετήσιων δραστηριοτήτων του, με απώτερο στόχο, σε συνεργασία και με λοιπούς αρμόδιους φορείς, την καθιέρωσή της σε επίπεδο νομού και προς τιμή όλων των πεσόντων από το νομό μας κατά το έπος του 1940.

Για φέτος, στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και θα εκφωνήσει σχετική με το θέμα ομιλία ο πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας κος Δομήνικος Βερίλης, άνθρωπος που έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα γύρω από την τοπική μας ιστορία, στην ανάδειξη, μάλιστα, ζητημάτων της οποίας έχει συμβάλει καθοριστικά.

Η επιμνημόσυνη δέηση θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ., περίπου, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και Θεία Λειτουργία, με έναρξη την 07 : 30 π.μ..

Προσκαλούνται, όσοι επιθυμούν, να συμμετάσχουν.

 

Προηγούμενο άρθρο Κινηματογραφικές προβολές από τη Ρόδα με κεντρικό άξονα το θέατρο
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση στο Παυσίλυπο