Κινηματογραφικές προβολές από τη Ρόδα με κεντρικό άξονα το θέατρο


Το Πολιτιστικό εργαστήρι ΡΟΔΑ ξεκινάει κύκλο κινηματογραφικών προβόλων με κεντρικό άξονα το θέατρο. Κάθε Σάββατο μέχρι τα Χριστούγεννα, στις 20:00, το βραδάκι σας περιμένουμε !
Οι προβολές αυτες θα αποτελέσουν μια μικρή θεατρική αναδρομή!

Με αφετηρία το αρχαίο ελληνικό θέατρο και πιο συγκεκριμένα, την “Ιφιγένεια” του Μιχ.Κακογιάννη θα ξεκινήσει ένα μικρό ταξίδι μέχρι το σύγρονο θεατρικό κείμενο.

Έργα σημαντικών θεατρικών συγγραφέων θα προβληθούν με στόχο την ποιοτικότερη προσέγγιση των θεατρικών κειμένων. Κάθε φορά πριν απο κάθε προβολή θα προηγείται μια μικρή εισήγηση για το έργο, την εποχή αλλά και το κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον που εκπροσωπεί.

Στόχος αυτής της αναδρομής είναι να αποκτήσουμε μέσα απο τη μαγεία του κνηματογράφου, ένα μικρό θεατρικό χρονολόγιο …

 

Τα καράβια των Ελλήνων που ετοιμάζονται να εκστρατεύσουν στην Τροία για να πάρουν πίσω την Ωραία Ελένη, παραμένουν στην Αυλίδα. Οι άνεμοι δεν φυσούν. Η μαντεία λέει πως αν ο βασιλιάς Αγαμέμνων θυσιάσει την κόρη του Ιφιγένεια, τότε ο ελληνικός στόλος θα μπορέσει να αποπλεύσει. Εκείνος με δόλο την καλεί εκεί, τάζοντάς της γάμο με τον Αχιλλέα, τον βασιλιά των Μυρμιδόνων…
Αγγλικός Τίτλος: Iphigenia
Χώρα: Ελλάδα Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 05/12/1977
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης
Σενάριο: Μιχάλης Κακογιάννης, Ευριπίδης (αρχαία τραγωδία)
Ηθοποιοί: Ειρήνη Παππά (Κλυταιμνήστρα), Κώστας Καζάκος (Αγαμέμνωνας), Κώστας Καρράς (Μενέλαος), Τατιάνα Παπαμόσχου (Ιφιγένεια), Χρήστος Τσάγκας (Οδυσσέας), Πάνος Μιχαλόπουλος (Αχιλλέας)

 

Προηγούμενο άρθρο Δωρεά μηχανήματος από συμπολίτη στο Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων διοργανώνεται στην Οξυά