Επιμορφωτική Διασχολική Ημερίδα Eκπ/κών της 1ης και 10ης Εκπ/κής Περιφέρειας Καρδίτσας


Στις 20-6-2014 ημέρα Παρασκευή πραγματοποιήθηκε, με ιδιαίτερη επιτυχία, διασχολική ημερίδα στην αίθουσα τελετών του 5ο Δημ. Σχολείου Καρδίτσας με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες: αναγνώριση, αντιμετώπιση, μακροπρόθεσμη διαχείριση, επιπτώσεις». Εισηγητής της παραπάνω ημερίδας ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής Αναπτυξιακής – Κοινωνικής Παιδιατρικής του ΑΠΘ κ. Παναγιώτης Καρδαράς. Οργανωτές της παραπάνω ημερίδας ήταν η Σχ. Σύμβουλος Π.Α. Δρ. Ευαγγελία Παπαδημητρίου και ο Σχ. Σύμβουλος 1ης Εκπ/κής Περιφέρειας Ν. Καρδίτσας Δρ. Θωμάς Κοτοπούλης.

Ο κ. Καρδαράς περιέγραψε το αίνιγμα των Μ.Δ., τα χαρακτηριστικά αυτών των παιδιών και την περιπλοκότητα  της αιτιολογίας (Βιολογικά / Γενετικά, Περιβαλλοντικά αίτια) αναφέροντας όμως το σχολείο, την διδασκαλία και στοιχεία της προσωπικότητας του παιδιού ως πιθανές αδυναμίες  σχολικής επιτυχίας. Τόνισε ιδιαίτερα την παραμονή των παιδιών αυτών μέσα στην εκπ/κή διαδικασία, το θετικό κλίμα του σχολείου, την υπομονή και επιμονή του εκπ/κού της τάξης αλλά και των συμμαθητών τους. Μη σωστή αντιμετώπιση ελλοχεύει τον κίνδυνο τα παιδιά αυτά να οδηγηθούν στην παραβατικότητα.

Στόχευση της εισήγησης του κ. Καρδαρά υπήρξε η ανάδειξη της σπουδαιότητας του ανθρώπινου παράγοντα στην συνολική αντιμετώπιση της πρόκλησης των ΜΔ. Δόθηκε μεγάλη έμφαση στον ρόλο του δάσκαλου στη διαμόρφωση προσωπικοτήτων και την συνεισφορά του στην ανάδειξη κοινωνικών αξιών. Με την επιστημονική του κατάρτιση, το χιούμορ και την αφηγηματική του ικανότητα ο κ. Καρδαράς συγκίνησε το ακροατήριό του. Το σεμινάριο παρακολούθησαν 300 εκπ/κοί προσχολικής και δημοτικής εκπ/σης.

 

 

 

Δρ. Ε. Παπαδημητρίου                                            Δρ. Θωμάς Κοτοπούλης

Σχ Σύμβουλος 10ης                                                  Σχ. Σύμβουλος 1ης

Περιφέρειας ν. Καρδίτσας                                        Περιφέρειας ν. Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησε και η 2η εβδομάδα της καλοκαιρινής εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014
Επόμενο άρθρο 32 συλλήψεις σε μία εβδομάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας