Ξεκίνησε και η 2η εβδομάδα της καλοκαιρινής εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014


Ξεκίνησε τη Δευτέρα στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., η 2η εβδομάδα της 3ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, που φέτος έχει τίτλο “Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!”, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και συντονισμό του Future Library και με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

 

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Γεωργίου», τα παιδιά άκουσαν από την εκπαιδευτικό Κυρία Ασπασία Ζάχου το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το Ασχημόπαπο», έφτιαξαν τη χρονογραμμή της ομορφιάς, σημείωσαν λέξεις μέσα από το παραμύθι που χαρακτηρίζουν την ομορφιά και την ασχήμια και στο τέλος δραματοποίησαν σκηνές του παραμυθιού.

 

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» τα παιδιά άκουσαν από την εκπαιδευτικό Ντίνα Βλαχούτα το παραμύθι του Μωρίς Σεντάκ «Εκεί που κατοικούν τα άγρια τέρατα» και στη συνέχεια πάνω σε χαρτί έκαναν τον εαυτό τους άγριο τέρας και ζωγράφισαν σκηνές από το βιβλίο.

 

Τέλος στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση» εμφανίστηκαν σούπερ ήρωες και σούπερ ηρωίδες!!! Ο βιβλιοθηκονόμος Θανάσης Κουρόγλου, διάβασε στα παιδιά το βιβλίο «Θέλω να γίνω Σούπερ Ήρωας» εκδόσεις Ψυχογιός και στη συνέχεια με τη βοήθεια των εθελοντριών αλλά και συνοδών των παιδιών κατασκεύασαν στολές υπερηρώων. Τα παιδιά χάρηκαν με τη ψυχή τους και στη συνέχεια κάναμε μια μικρή παρέλαση, με τις φανταχτερές στολές μας, στην πλατεία αφήνοντας άφωνους τους περαστικούς!!!

 

Σήμερα Τρίτη το πρόγραμμα συνεχίζεται με δράσεις σε 3 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. και συγκεκριμένα:

 

 

 

 

Η μέρα του γυμνού και του ντυμένου

Μαθαίνω να ντύνομαι! : Φτιάχνουμε το περίγραμμα του σώματός μας στο χαρτί και μετά σχεδιάζουμε τα ρούχα που θα θέλαμε να φοράμε.

Με την εκπαιδευτικό Ασπασία Ζάχου

Για παιδιά 5 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Λάκας Μαντζάρα”

 

Η μέρα του κρύου και του ζεστού

Το παιχνίδι του κρύου και του ζεστού ή του χάνω και του βρίσκω: Χωριζόμαστε σε δυο ομάδες και κρύβουμε ένα μικρούλι πραγματάκι στη βιβλιοθήκη και ψάχνουμε να το βρούμε. Όταν κάποιος πλησιάζει την κρυψώνα είναι ζεστό κι όταν απομακρύνεται είναι κρύο.

Για παιδιά 5 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Νικολάου”

 

Η μέρα των ανέμων

Κατασκευάζουμε έναν ανεμοδείκτη και μαθαίνουμε για το Βοριά και το Νοτιά, τον ανατολικό και το δυτικό άνεμο.

Για παιδιά 7 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη  “Παυσιλύπου”

 

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Φέτος το καλοκαίρι… «Ότι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»!!!

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Επιμορφωτική Διασχολική Ημερίδα Eκπ/κών της 1ης και 10ης Εκπ/κής Περιφέρειας Καρδίτσας